Helg!

Familjen Burström är i stan. Det är kompisar till min makes familj och har på senare tid också då blivit mina vänner. Så igår var det middag hos svärfars, medverkande Familjen Åkesson och Burström. Det var mycket trevligt. Jag var svinbra i kubb!

Nu är det helg. Å dessutom löning. Löning för oss innebär alltid en runda på stan för att köpa efterlängtade och saknade saker å så brukar det bli några saker som man hittar i bara farten. Så även idag.
Vi köpte som planerat: Present till svärmor som nyligen fyllt år och till svärfar som fyller i september, Present till Simons moster som fyller 60 och som vi ska på kalas till på söndag samt ett duschdraperi. Vi köpte trots att vi inte planerat det: En rosa liten kylbag att ha flaskor i (för den var ju på rea och så praktisk och vi har faktiskt pratat om att det är bra att ha en kylbag på stranden), en anteckningsbok som vi ska använda som en slags dagbok. Inte en dagbok som man skriver hemliga saker i, inte ens en dagbok som man lättar sitt hjärta i (det gör jag bäst här), utan en bok som man skriver vad man gör, vilka man träffar, vad det är för väder osv, en bok där man för anteckningar som i efterhand ska hjälpa en att minnas och blicka tillbaka. Känns kul och viktigt nu när det närmar sig att vi 2 ska bli 3. Rutinmässigt köpote vi också 2 stockar snus som Simon ska hushålla med till nästa 25e. Jag är såååå less på att leva snålt. Eller jag menar. Jag är jätteglad att jag kunnat vara ledig helt utan någon form av ersättning denna sommar. Simon har fått försörja mig. Jag tycker också att jag förtjänar det och tror ärligt inte att jag skulle pallat. Men denna månad dök hyran upp igen som ett nödvändigt ont efter 2 månaders studentförmån. Och nu efter att ha handlat ovannämnda saker samt betalat räkningar återstår på våra konton sammanlagt: 2801kr. Suck. Aja. Imorn ska vi storhandla mat för hela månaden (blir nog ca 1000kr) och i övrigt är det ju bara nöjen och kompletteringshandling kvar. Så det går ju om man ger sig denn på´t. Några saker köpte vi dock inte på stan trots att vi bestämt att vi skulle det. Det var kattmat, kattsand och krukväxter. Och anledningen till att det skippades var för att Simon blev less och jag inte hade ork att uppmuntra honom som om vore han en treåring. Vi har bara 3 krukväxter i hela vår lägenhet och jag vill ha åtminstonde normalt mycket. Så det ska vi köpa men jag kan gå med på att dela upp det på nästa månad så det kanske räcker med att köpa ca 4 stycken denna månad.

På stan hann vi även med en kortis-pluggis på trafikskolan (sista passet innan helgen) och det tar sig.
I måndags började vi och jag har nu klarat fas A, B och C. Hann precis börja på Fordonsfasen och den, mina damer och herrar, verkar inte vara å leka med. Kan ärligt säga att jag inte ser fram emot att traggla mig igenom den. Simon har klarat fas A och B och är hela tiden bara ett fel ifrån att klara C. Tycker han jobbat på bra med tanke på att han inte börjat köra något och inte alls varit i kontakt med bilar och regler innan. En semestervecka kvar nu att ge gärnet på och sen får vi plugga så ofta och mycket och länge vi bara kan den tiden som är kvar tills vi skriver den 19e...

Jag börjar märka av att det är jobbigt att vara gravid. Eller vissa krämpor har jag ju fått pröva på men nu är jag mer allmänt loj. Det är varmt och jag svettas och mår illa i värmen. Dessutom är jag värsta klumpfoten på morgnarna när jag vaknar. Asså dom ser inte såå svullna ut men jag kan knappt stödja på dom på hela förmiddagen för det gör sååå ont. Måste samla vatten eller nåt i dom. 9 veckor kvar bara...

Nu ska jag lägga mig å läsa.

Semester igen

Idag åker mamma, bror och svägerska hem och imorn åker pappa, pappas fru, Lillasyster x 2 och svåger hem.
Det känns inte bra. Jag gillar att ha dom här... för det mesta iallafall =).

Igår var jag på trästocks och lyssnade på min makes band moon safari. Dom var inte i sitt essä eller vad det heter.
Allt instrumentalt var lika bra som alltid men sången och framförallt stämsången var ganska falsk på sina håll...Undrar om dom kanske hade dålig medhörning.
Simon har ju nyligen varit förkyld och lät helt slut i rösten redan första låten.

Ikväll är det Voicebox-konsert på kyrkholmen kl 19. GRATIS!!. Kom gärna å lyssna.

Imorgon börjar semestern. Eller jag har ju som en enda lång semester men imorn blir Simon ledig för två veckor framåt också. Inte värsta semestern dock. Vi ska nämligen hårdplugga inför körkortsteoriprovet som jag bokat åt oss i Augusti. Vi SKA klara´t. Jag har övningskört en del med både mamma å pappa å jag kör riktigt bra. Det är verkligen dax. Bara jag klarar teorin nu så jag kan boka uppkörningen.

Min mage växer och växer. Jag går inte upp så mycket i vikt men jag märker att det omfördelas lixom och det blir svårare att röra sig. Magen blir ändå större och tyngden är solklart fram om man säger så.
Nu är det bara 9 veckor kvar ca. Det är ju ingenting. Jag längtar så sjukt mycket men jag är samtidigt helt sjukt livrädd. Fattar inte hur det ska gå till att den ska ut där. Måste ändå säga att rädslan blir mindre och mindre central i förhållande till längtan och att ge sig hän och släppa allt. Alla andra har ju klarat det så varför skulle inte jag klara det. Det är bara att släppa kontrollen lixom. Vad annat kan man göra.
Den absolut största rädslan är såklart inte för smärtan utan för att nåt ska gå fel, att barnet ska vara sjukt på något sätt osv.
Nu verkar det iallafall väldigt friskt. Den håller mig iallafall flitigt vaken om nätterna =/. Jag har börjat få sååå ont i fötterna alltid när jag kliver upp på morgnarna. Tror jag samlar vatten under natten. Sen kan jag lixom inte gå förän vid lunchtid för jag har så ont. Ska nog börja sova med stödstrumpor. Det är nog inte en så tokig idè.
Nu har vi iallafall satt upp vårt skötbord på väggen i badrummet. Pappa har hjälpt oss. Det blev fint och nu längtar jag ännumer =). Allt är ju lixom klart. Vi har barnvagn, skötbord, kläder, bilstol å allt. Till och med lite leksaker. På Ikea köpte vi ju tillbehör och småsaker som sängkläder och spjälsängsskydd till spjälsängen, nån leksak, ett litet set med en liten plastsked och tallrik och mugg m.m. Spjälsängen ska vi få av en i min klass. Vi får den i slutet av sommaren när hon kommer hem från Pakistan.

Ha de!

Blir inte folk vuxna nuförtiden??

Jag vet inte hur er bild av vad det är att vara vuxen är.

Min bild av att vara vuxen bygger nog rätt mycket på mina föräldrar och deras vuxna vänner. Hur jag sett dem bete sig mot varandra osv...

Jag börjar mer och mer inse att sånna människor håller på att dö ut.

Visst hade jag en period i mitt liv när jag drack mycket, betedde mig illa och var så lat att jag alltid tog den lättaste vägen ur allt och sket i vad folk tyckte om det.
Men det var ju en period. En period av omognad om jag får vara så fräck.
Nu låter det ungefär som att jag tycker att jag är bäst. Det tycker jag inte, det är precis det som är grejen. Jag känner mig bara så malplacerad men börjar alltså mer och mer inse att det är alla andra som är rätt och jag fel. Dom är ju majoritet.

Ett tag tänkte jag att mycket berodde på att jag väntar barn. Att jag förändrat min syn i och med graviditeten. Men jag vet innerst inne att det inte alls är så.

Folk runt omkring mig förväntar sig hela tiden att andra ska städa upp deras skit efter dom.
Och dom andra blir automatiskt dom som störs av skiten dvs den utdöende medelåldersskaran och jag (Jag vet några till).
Exempelvis. Om jag ska åka till stugan med min mamma så tar jag förgivet att jag betalar en del för maten. Min mamma och mormor är visserligen där men dom är ju inte mina försörjare och har inte varit det på flera flera år. Det är en annan sak om jag åker dit bara över dagen, men om jag ska sova över och lixom bo där några dagar...
En annan sak i samma situation är att jag tar med mig egna sängkläder för varför ska min mormor behöva få extra tvätt pga mig. Jag vill ju att folk ska tycka det är kul och inte alls jobbigt när man kommer. När jag sen ska hem så packar jag inte bara mina saker utan jag vill helst sopa lite och så. jag vill lämna stugan i det skick den var när jag kom. Helt naturligt enligt mig.

Jag ser mig själv som lika vuxen som mina föräldrar. Dom är äldre än jag men jag är lika vuxen. Jag är självförsörjande, bor i egen lägenhet, tjänar egna pengar osv. Varför ska jag då inte ta samma ansvar. Åtminstonde ta ansvar för mig själv och inte bara skita ner för att sedan låta dom eller nån annan städa upp efter mig.

Igår hade vi kusinträff, den årliga. Det är alltid lika roligt. Vi skrattar och umgås å pratar, spelar spel och leker lekar. I år var det också kul men jag slogs ännumer av att det är jag som är onormal.
Det har blivit som en tradition att det är hemma hos oss och det tycker jag är jättetrevligt, det är inte det. Jag gillar att dola på och fixa i ordning. Men jag tycker det är konstigt att i en skara människor mellan 18 och 27 år så är det endast EN som frågar om han/hon kan hjälpa till med något i köket. Dom andra sprättar direkt sin öl och slår sig ner i soffan i vardagsrummet medan jag är helt svettig och inte ens har hunnit sminka mig än. Förmodligen hade jag sagt "nej, det behövs inte" även fast jag var helt svettig (och det sa jag också till den enda som frågade). Men jag tycker det är konstigt att folk inte erbjuder sig. Speciellt som denna tillställning är på allas initiativ, bara att lokalen råkar vara hemma hos oss.

En annan sak som jag totalt slutat uppskatta är nattgäster. Det där lät helt fel. Folk får jättegärna sova över hos mig och folk som känner mig väl vet att jag mer än gärna bjuder ut min lägenhet till folk som kommer till Skellefteå och behöver nånstans att bo över en helg eller så. Men jag vill att det ska vara under ordnade former. Jag vill dra ut bäddsoffan och bädda med sängkläder osv. Och jag vill bli tillfrågad så jag har möjlghet att säga ja, eller nej. Jag vill inte vakna dagen efter en bjudning eller fest, och hitta avsmällda folk i min vardagsrumssoffa utan sängkläder.
Det händer ibland. Å det är inte det att personen inte får sova här men jag uppskattar att man frågar och jag vill bädda både för min och gästens skull för hur frächt är det med en onykter sovande människa i finsoffan, snusandes på finkuddarna. Den går ju inte att tvätta. Och framförallt hur ofrächt blir det inte för den 20e gästen att sova där när 19 andra sovit där innan och man aldrig kunnat rengöra efter dom. Det blir ju i längden som att aldrig byta sängkläder.

Vad som skrämmer mig mest är att Simon och jag håller på att växa isär totalt.
Han har fortfarande den inställningen (som jag också haft) som helt beror på lathet och egoism det kan ingen sticka under stolen med.
Han tycker tex att man kan slänga glas i vanliga soporna så länge ingen märker att det är vi som gjort det. Om jag ber honom hämta tvätten i tvättstugan för att tvätten är torr och tvätttiden är slut och han inte riktigt har lust så kan han säga: Men den kan vara där ett tag, jag hämtar den snart. Dom som kommer efter brukar ju ändå lägga ut den när dom kommer och ska ha maskinen. Så otroligt respektlöst enligt mig. Det är väl kanske inte så jobbigt för dom som kommer efter att lägga ut tvätten men det är själva inställningen. Att man påtvingar ens egna jobb på någon annan och inte ser minsta lilla felet i det.

Jag känner mer och mer att jag blir en riktigt otrevlig människa att ha att göra med pga detta för jag blir så otroligt illa berörd av hur folk beter sig mot varandra.

Vad gör man tex om man är ett gäng i stugan och ska vara där i ca 3 dagar. Om alla diskar varsin gång blir det minst jobbigt för alla och mest rättvist. Vad gör man då när några av oss diskat varsin gång och alla dom som ännu inte lyft ett finger bara går från bordet när det är klart. Jag vet att det inte är min tur men om jag bara går så blir det ju nån annan som är "snällare" än jag som får diska resten av dagarna. Och det vet jag att det blir farmor som redan gör mest av alla.
Simon säger åt mig att sköta mig själv. Om jag har diskat min del så har jag gjort det jag ska å då måste jag släppa det. Men jag kan inte för jag blir mer illa berörd när folks lathet och brist på uppfostran går ut över andra än över mig. Då är jag hellre den tjatiga bitchen än att farmor ska bli den som diskar.

Nån som har nåt tips?

Jag tror helt enkelöt att dom som är vuxna nu inte är likadana som dom vuxna var förr. Dvs folk i 20-30 årsåldern är sitt max-vuxna nu och det kommer aldrig bli bättre. Det är såhär man är när man är vuxen idag.

Frågan är bara vad som kommer hända när vi är äldst. När ingen farmor, mormor, mamma, pappa osv finns längre...

Ps. Jag vet att jag är en besservisser så det behöver ni inte skriva som kommentar.

Sommar, sommar, sommar

Sommar för mig är, värme, sommarstugor, släkt och vänner, ledighet, Konserter med voicebox, stugfester, grillning bad m.m.

Den här sommaren har jag hittills upplevt värme - dock mest i Grekland och inte alls tillräckligt här hemma.
Jag har träffat släkt och vänner, framför allt släkt egentligen. Vi kom just hem från Vitsjön utanför Byske där min mormor har stuga. Där har jag träffat mamma, min lillasyster Elin, Mormor, Morbror Kent och hans fru Marie, Moster Karina och hennes man Lelle. Igår badade jag för första gången denna sommar i Sverige. Tragiskt men sant. Men jag har haft nå bakterier i urinen som inte är behandlingsbart (alltså inte UVI) men att bli kall har inte känts som en hit. Nu har vi just hemkommit från en Voiceboxkonsert som gick utomordentligt bra =) och imorn åker vi vidare till Stryksele en by i Jörn där farmor och farfar har stuga. Där ska jag förutom dom också träffa pappa, Lena, Lillasyster Elin, Lillebror Lars, Lillasyster Irma 9 MÅNADER, och kusiner. Har inte träffat så mycket vänner än men det kommer nog mer hoppas jag. Inte en enda stugfest har jag heller varit på (det var en igår men vi var bortbjudna då) Hursomhelst orkar jag inte så mycket. Att umgås innebär ofta sena kvällar och det orkar jag inte i mitt tillstånd. Grilla har jag gjort och det ska bli mer av den varan. Tex på torsdag då vi har den årliga kusinträffen hemma hos oss. Ledigheten kan jag då inte klaga på. Jag har ju inget jobb. Jag bara chillar =) Ska snart ta tag i körkortsteorin dock. Jag å Simon har bokat prov i Augusti. Gode Gud, låt oss klara detta. Vi klarar oss ju inte utan körkort när vi får bebis. Simon har inte ens börjat köra än men jag har kommit bra långt ändå. Har kört med mamma en hel del i sommar och när jag klarat teorin ska jag ta nån till lektion innan jag bokar uppkörningen. Halken avklarade jag ju för ett ganska bra tag sen.

Mamma kom ju tillslut med mina efterlängtade IKEA-grejer. Så nu har vi nya gardiner i sovrummet å datarummet, lite nya tavlor och krukor och kuddar och annat smått å gott. Vi har ett skoskåp i hallen nere vilket snyggat till hallen en hel. En datastol som Simon så fint under svordommar byggt ihop och en spegel väntar på att bli uppsatt i hallen.
Jag trivs så bra i vår lägenhet.

Vet inte riktigt vad detta inlägg var till för. Skrev nog mest för att jag kommit hem efter stugvistelse och åker på ny stugvistelse imorn. Kändes som läge för ett blogginlägg.

Jag vill skaffa en ny blogg och radera denna. Nån som har nåt bra tips om var det är bra att ha sin blogg? Lättskött och lättanvänt med roliga finesser??

Kram Anna

Uppdaterad

Nu är förra inlägget uppdaterat med bilder. Ni behöver inte läsa hela inlägget igen för det är alltså bara bilder och bildtext som är nytt.

Nu måste jag gå i säng. Ska upp astidigt imorn.
Jag ska vara på lassa 7.30 för att göra en glukosbelastning.
Det innebär att jag ska komma dit fastandes och dricka ett glas rent socker - Fyyyy vad äckligt!
Sen ska man vänta 2 timmar och sen tar dom ett blodsockervärde på en för att se hur mycket av sockret kroppen hunnit ta hand om.
Detta är ett prov som görs när man misstänker diabetes. Det är ingen som misstänker diabetes på mig.
Jag har haft perfekta värden hela tiden och har så fortfarande (dom kollar ju det varje gång jag är till barnmorskan).
Men det finns nåt som heter graviditetsdiabetes som man alltså kan få under graviditeten, det är "riktig diabetes" men den finns bara under graviditeten, sen försvinner den oftast.

Som sagt har mina värden hela tiden varit bra och det finns inget som tyder på det men dom gör ett sånt prov på alla gravida som vid inskrivning har ett BMI över 30. Mitt BMI var exakt 30.

Så det är en "för säkerhets skull - åtgärd" Och det skulle förvåna mig mycket om det plötsligt inte var bra. Det enda jag oroar mig för är hur jag ska klara att dricka ett glas socker. Huvva så hemskt.

Efter det har jag läkartid för mina foglossningar kl 10. Sen ska jag äntligen få stoppa nåt i magen. Jag å Simon ska unna oss att äta på Dallas. =)

Sen ska jag tillbaka på lassa för min regelbundna tid hos barnmorskan, ta lite prover, lyssna på fosterljud, hon ska klaga på min viktuppgång lite å sen går vi hem.

Eller nej, Sen ska vi handla.

Sen på kvällen kommer min mamma och min syster Elin, och mina IKEA-grejer.
Dom tittar nog bara in här som hastigast å sen far vi vidare till mormors sommarestugan i Vitsjön - Underbart. Simon stannar hemma för han har personalfest på onsdagen och jobbar torsdagen.
Sen ses vi i stan igen på fredagen för då spelar
Moon Safari (Simons band) på trästocks kl 16. Kom å lyssna dom är suveräna.

Hemma igen

Ja, nu sitter jag här, klockan är 02.30 och jag kan inte somna.
Anledning - Jag sov mellan 19-21.30. Så går det när man somnar framför tv:n vilket händer mig mycket ofta nuförtiden.

Nu är vi alltså hemma igen efter en två veckor lång vistelse i Grekland och Sthlm.
Det var ju tänkt att jag skulle stanna en vecka till och sedan bila hem till Skellefteå med mamma på måndag men av olika anledningar gick inte det så vi kom alltså båda hem i söndags.

Semestern började i Tumba hos mamma. Där blev vi dock bara ett dygn innan vi for vidare till Grekland.

Jag och Simon spenderade alltså en vecka i Kefalonia, Grekland bara han och jag.
Jättemysigt har vi haft det.
Jag tillbringade som utlovat all tid vid poolen under ett parasoll och med 30 solskyddsfaktor och ändå fick jag färg och snudd på brände mig på vissa ställen.

Jag å Simon på hotellbalkongen en kväll
En romantisk puss på vår hotellbalkong


På stranden
Jag på stranden


I Sthlm for vi på Ikea och shoppade upp det sista av skatteåterbäringen =). En del inredningsprylar och en del bebisgrejer blev det, det närmar sig =).
Vi har annars mest spenderat tid med min familj vilket har varit mycket mysigt och roligt.
Speciellt kul är det såklart att träffa min minsta lillasyster Irma som bara växer och växer. Hon kan krypa nu.


Irma



Simon
Min snygging på en uteservering i Huddinge


Ett fåtal kompisar hann vi träffa också
Jag å Bulle
Jag och Bulle på en picknick-filt i humlegården. Med på denna lilla lunch var även Simon, Samuel, Nils och Rose-Marie


Vi gjorde även en utflykt med mina lite äldre syskon, Lars och Elin, till Kolmården. Med på den resan var även Lars tjej Mikaela. Efter Kolmården (som ju ligger i Norrköping) hälsade vi även på Ture hos hans nya familj som bor i Söderköping, för det är ju typ i närheten.
Det var ett kärt återseendet.
Mysigt var det också att träffa Tures avkomma. 8 små valpar på 4 veckor som tummlade omkring.

Ture var sig lik *Sakna*



Sitter snällt och väntar på mat

Bli kliad på magen - fortfarande en favorit.



Alla 8 valpar får mat



Elin och den enda valpen i denna färgen



Mycket bus!



Finn ett fel.. Jo det har nämligen smugit sig in en helsvart kattunge som lapar i sig resterna



Ture hälsar på en av sina valpar som Elin håller i. Undrar om han vet att det är hans avkomma??

På måndag kommer alltså mamma och Elin (samt mina Ikea-prylar). Pappa med familj kommer i slutet av veckan och Lars och Mikaela i början på nästa. Tror Elins kille Adam skulle komma några dagar också.
Dom far hem lite olika tider men den sista far inte förän i slutet på nästa så nu har jag två ytterligare veckor med familjen att se fram emot. Och nu ska vi vara i stugorna och bara slappa och umgås.

En annan rolig sak är att Voicebox studio blivit helt klar och redo att användas så nu i helgen spelar vi in för fullt. Spännande och roligt!!

Fler bilder finns på facebook!!

Kram sålänge och hoppas ni njuter av sommaren lika mycket som jag.