Babysim!

Bjuder på en bild från babysimmet i söndags.



Körkort och Sthlm

Jag har körkort!!!!!

Tog det för exakt en vecka sedan den 15 Januari =) Lyckliga jag !!!

Smma dag fast på kvällen for vi till Sthlm och därifrån har vi precis kommit hem.
Det gick jättebra för Georg att flyga både dit och hem.
Det har varit jättekul att vara "hemma"
Vet inte om jag kan kalla det hemma längre nu när mamma också flyttat. Jag har ju aldrig bott i hennes lägenhet. Detta var första gången. Jättefin är den och hon är så bra på att inreda också.
Å så ligger den ju verkligen i stan. På söder, Mariatorget.
Jag brukar aldrig orka träffa folk när jag åker till Sthlm för det är så långt till alla så det blir så dyrt men nu har jag träffat jättemycket folk.

Att träffa Camilla var speciellt roligt. Vi lärde känna varandra genom konfirmationen och hon var min bästa kompis sedan tills typ 1an på gymnasiet då vi började glida isär.
Sen plötsligt ringde hon mig nån gång typ kring 2004. Då var hon med barn. Sommaren efter det när hon fått sin dotter så träffades vi en kortis. Sen blev det glesare mellan gångerna vi hördes av.
Sen ringde hon mig plötsligt förra året igen. Det var samma dag som jag lagt ut mig själv på familjeliv som gravid.
Grattis började hon med att säga (hon vet ju hur mycket vi längtat efter barn)
Jag fattade inte hur hon kunde veta det. Jag hade ju just lagt ut det men hon hade drömt att jag var gravid och då hade hon sökt upp mig på familjeliv och hittat mig... helt sjukt HAHAHA!
Då berättade hon att hon också var gravid igen. Så nu träffades vi med våra småttingar i stan. Gjorde en riktig heldag. Var riktigt kul! Man har plötsligt så mycklet gemensamt i och med barnen. För å inte tala om alla minnen vi har.

Efter detta bestöket har jag åter kommit i en "Jag vill flytta till Sthlm"-sväng!
Jag vill Jag vill Jag vill!

Den verkliga anledningen till Sthlms-visiten var ju mamma 50 år.
Hon hade sin fest på lördagen. Jättetrevligt även om jag (som så många inte sett på flera år) kan känna mig lite angripen och attakerad under tex minglet. Samtidigt är det ju trevligt att träffa alla. Det gick jättebra med Georg också.
Jag å syskonen höll varsitt tal vilket innebar storböl från oss alla samt mamma. Blödigheten har vi utan tvekan fått från henne. Vi sjöng även en trestämmig sång. (Vem kan segla med egen text)
Å så gav vi bort tandemskärmflygning till na!!
Kan väl inte säga att hon bara blev glad men det blir kul! Hon kommer att göra det. Lite jobbigt ska det ju vara att fylla 50.

Jag tyckte att Georgs kiss börjat lukta starkt plötsligt. Så vi gjorde ett urinprov på honom på vårdcentralen. Ett barn kan ju inte pinka på beställning så det innebär att man sätterfast en påse på snoppen å väntar.
Det visade bakterier.
Men eftersom påsen innebär viss risk för att det ska vara bakterier från andra håll å inte från urinen så gör man alltid en urinblåsetappning på så små barn för att inte ge dom antibiotika i onödan.
Ett sånt ingrepp är inte kul. Man sticker in en nål i urinblåsan genom magen å tar ut kiss.
Så för att inte behöva göra ett sånt i onödan så var jag idag och han fick kissa i en påse igen. Är det inga bakterier nu så kan vi ju skippa det där hemska. - Hoppas!

I Sthlm fyllde Georg 4 månader vilket innebär at han smakat lite gröt. Rynka på näsan gör han men det går bättre och bättre.

Hej svejs!

En riktig cliffhanger

Ja där fick ni verkligen en riktig cliffhanger och den ska få hänga kvar ett tag till =)

Igår hade vi styrelsemöte med kammarkören och där bjöds det på bullar men jag hade med mig en apelsin.

=)

(dvs, jag åt ingen bulle)

Något lurigt har hänt

...

Kommentarer

Jag tycker det är tråkigt att ingen kommenterar mina inlägg... Eller ingen. Ibland händer det och det är jättetrevligt. En bekräftelse på att nån verkligen läser lixom

Skriver jag trista inlägg eller vad?

Eller jag kanske inte har så många läsare som jag tror...

Kommentera gärna... det är diggat!

Dagarna kring jul och nyår

Wow... Nu är julruschen över för i år... Eller för förra åre kan man ju säga.

Det har varit jättekul. Båda mina familjer har varit upp. Dvs: Mamma och mina syskon Lars och Elin samt Pappa med fru Lena och dotter Irma (min minsta syster alltså).

Jag kommer mest att berätta hur jag haft det i bildform... Annars blir det så långt så det orkar ingen läsa.

Dom kom alla upp den 22a och det var dagen då vi har den årliga traditionella lackningen.
Hos farmor å farfar träffas man med den sidan av släkten och rimmar på paket, slår in paket, klär julgranen, lackar och umgås.

       


   


Dagen före julafton gick vi med mina syskon på stan för att inhandla det sista.

 


Julafton.
Blev rätt hattig i år. Först var vi hos Faster Lena med familj. Där var även simons familj samt alla i min familj utom mamma.
Efter Kalle drog jag, Simon, Georg och mina syskon Lars och Elin vidare till Min moster Karina där förutom hon och hennes familj också min mamma och mormor var.
Slutligen kom vi vid åttatiden till Sörböle till Simons mormor där Simons familj återigen var och även Simons kusiner.

Bilder från dagen

         

         
  

            

 
         


   På sista stället vi var på så filmade vi bara så tyvärr finns inga foton =(...



Så...
På juldagen blev han döpt. Georg Natanael Åkesson

                 



Familjen for hem så småning om.

Nyår firade jag, Simon och Georg tillsammans med Simons arbetskamrat Hans och hans familj hemma hos Hans kusin och hans familj. Mycket trevligt. Vi åt tacos och chips och ostkrokar. Simon drack lite öl och jag massor med cola zero. Vi spelade guitarhero, rockband och singstar. Klockan tolv skålade vi i alkoholfritt cider och vid 1 var jag å Simon hemma igen. Då såg vi en film innan vi gick å la oss.
Perfekt!!! Mycket nöjd är jag med nyårsafton.

Hoppas ni haft en bra jul!

Kram