Första stegen

Är en mycket stolt mamma.
Georg har idag (trots feber och förkylning) tagit sina första stapplande steg.
Idag stod han vid vardagsrumsbordet å jag såg lixom på han att han gärna skulle vilja släppa å gå. Så jag satte mig nästan inom räckhåll och "lockade" på han. Å han kom. Avståndet var så kort så det blev bara två myrsteg.
Berättade det för Simon när han kom hem varpå han började träna honom. Som mest idag har han tagit 5 steg. Å det var så gulligt för stoltheten lyste i hans ögon också =)
Liten har blivit större!
Hoppas han blir friskare också.

Bjuder här på en liten bild. Visst är han pappalik på denna??



Vi var förresten i Norran (BB-nytt) idag (för er som inte såg det):
foto: Tobias Lundgren


Birthday comin up!

Ja, jag fyller ju 26 år snart. Närmare bestämt den 14 November.

Kände mig äldre å hade mer panik för 2 år sedan. Förmodligen för att jag inte hade några barn då. Kände mig väl helt enkelt mer stressad då än nu. Jag menar... Nu är jag ju en ung tvåbarnsmamma.

På tal om tvåbarnsmamma. Var ju på efterkontroll i måndags. Hade ju en del frågor att ställa men det hanns faktiskt inte med. Ska nog maila min barnmorska å fråga om det.
Hursomhelst så sa hon (med ett retsamt leende på läpparna):
-Ja du Anna, den här gången vill du väl ha preventivmedel.
Förra efterkontrollen jag var på efter Georg så tackade jag ju bestämt nej till det eftersom vi aldrig har behövt det och för att jag är så rädd för att äta p-piller eftersom att jag vet att det kan försämra fertiliteten även ett tag efter att man slutat med dom. Å jag är ju nog lite fertil som det är.
Ja, jag vill nog ha preventivmedel. Samtidigt som jag är rädd för det. Tänk om jag bara kan bli gravid i detta ammande tillstånd. Har ju tidigare skrivit om min teori men kan dra den igen.
Min sjukdom pco-s är ju ett fel i hormonbalansen som hämmar ägglossningen, ger mig finnar och problem med vikten, lite ökad behåring.
Under graviditeten försvann dessa problem eftersom då hade jag den hormonbalansen som en gravid har och var alltså tillfälligt symtomfri.
Min teori är alltså att anledningen till att jag plötsligt var så fertil å blev gravid med Sally när jag innan inte blivit gravid på 4 år utan preventivmedel, är att jag när jag ammade fortfarande var "symtomfri" pga att hormonbalansen var som den ska under amningen.
Jag vill ju ha fler barn nån gång lixom... tror jag.

Nä skärp mig nu.
Jag vill INTE ha barn nu på en gång.

Åter till födelsedagen.
Jag är så sjukt fattig nu alltså. Eller vi ska jag väl säga.
Det finns en naturlig förklaring.
Simon har ju börjat jobba halvtid och är nu alltså bara pappaledig på halvtid.
Försäkringskassans pengar kommer i förskott och lönen i efterskott.
Simon får alltså denna månad bara halva sin inkomst.
Dessutom drar avbetalningen på bilen igång nu med startavgifter som drar iväg.

Hoppas därför att jag får lite slantar av mor å far i födelsedagspresent. Trist att ge och trist att måsta använda födelsedagspresenten på räkningar men vad gör man.

I övrigt önskar jag mig presentkort på Gina tricot och Make up store och coop (så jag har råd med mat Haha)

Hej hej!

Skum sjukdom

Igårkväll gick jag in för att titta till Georg som jag alltid gör innan jag ska lägga mig.
Det luktade lite skumt å eftersom han inte bajsat på hela dagen så misstänkte jag starkt att han gjort det nu. Ville dock inte väcka honom utan litade på att han skulle vakna av obehaget själv. Vilket han också gjorde 10 minuter senare. Och mycket riktigt: Bajs. Tog upp honom för att byta.
Han vänstra öga var helt igenklibbat - Skit! Dom skulle ju ta foto dagen efter på dagis.. Skumt. Kände att han också var väldigt varm. Kollade feber - 39 grader.
Jag bytte på honom, tvättade ur ögat, gav honom lite nässpray och så fick han en alvedon. Han somnade omedelbart.
Imorse var sjukdomen borta. Ingen feber, Ögat var vanligt och han var pigg och glad som vanligt.
Jättekonstigt.
Misstänker att febern kan ha varit något tandrelaterat som bara råkade sammanfalla med ett tillfälligt öga.
Fotad blev han iallafall idag.


Busy weekend

Har varit en helg med full rulle på gott och ont.

Först det goda:

Fredag: Rep typ hela dagen och sedan en lång konsert med Voicebox och Åsa Jinder. Det var roligt och att få beröm för sin sångröst av Åsa var såklart smickrande.

Lördag: Rep hela dagen (nästan) och sen på kvällen. Kammarkören goes rock!Skitkul och jag är mycket nöjd med min soloinsats på Fields of gold (Eva Cassidy-style) även om Norran (och det kan jag hålla med om) inte tyckte att den låten kvalificerade sig under rocktemat.

Söndag: Dags att ställa om klockan. Jag trodde såklart att alla utom jag och alla andra småbarnsföräldrar skulle få sovmorgon. Men ack så fel jag hade. Georg som i vanliga fall vaknar vid ca 6.30-7 vaknade 8.40 (vintertid) och sov alltså 3 timmar längre än vanligt. Detta resulterade i att hela familjen försov sig.
Vi skulle på dop i Umeå (barnens tremening på Simons sida, Tove, 4 månader skulle döpas). Dopet började kl 14 och vi hade bestämt oss för att åka dit innan och hinna gå på stan en sväng. Det viktiga var att hinna med skopunkten för det finns inte i Skellefteå och mina svarta stövlar är typ helt sönder och läcker in vid minta fukt ute. Och skopunkten gör ju hela tiden reklam på tv för sitt erbjudande "köp 3 par skor och få 100% rabatt på det tredje paret" eller "köp 2 par skor och få 50% rabatt på det andra paret". Tog förgivet att affärerna skulle vara öppna i Umeå trots att det var söndag eftersom att t.o.m Skellefteå har börjat ha det. Kvart över 12 parkerade vi bilen i Umeå. Staden var ganska folktom och inget verkade öppet förutom Åhléns. Jag dog av besvikelse. Georg var hungrig så vi tänkte börja med lunch för hela familjen.
Jag älskar Mc donalds-mat och det är ju också något vi saknar i Skellefteå så det var givet att det blev där. Vi tog det lugnt med maten (allt var ju ändå stängt) Men så när vi klev ut såg vi plötsligt att Viktoriagallerian (tror den heter så) hade öppet. Snabbt in dit och vidare in på skopunkten. Stress gärnet. Prova, prova, prova. Var väl där inne i typ 15 minuter men kom ut med 3 par skor för 700kr. NÖJD!
Sen blev det bråttom, bråttom. Vi hade 25 minuter på oss att ta oss till bilen som var parkerad en bit bort eftetrsom vi är snåla/ekonomiska (välj själv), stuva in ungar och barnvagn i bilen, ta oss till kyrkan som vi inte hittade till, väl där skulle ungarna byta om till finkläder...
Nåväl... 2 minuter i 2 parkerade vi utanför. Georg bytte om till skjorta i bänkraden inne i kyrkan och Sally fick vänta med sin klänning till efter dopcermonin.
Det var ett fint dop iallafall och mycket trevligt fika och middag efteråt. Lilla Tove som alltså är dubbelt så gammal som Sally är så liten. Å Sally är ju så stor så om det inte vore för att Tove är lite mer "med" så skulle man tro att dom är lika gamla. Dom väger ca lika mycket å Tove är bara pyttelite längre.

Å så det onda:

Om detta var allt som hänt i helgen så hade jag varit väldigt nöjd. Men på fredagkvällen hände något skumt.

Jag, Simon och barnen kom hem, trötta men nöjda efter en lyckad konsert. Georg bars över sovande i sin säng och jag och Simon satte oss å kollade på tv.
Plötsligt började jag få världens ångest. Det bara smög sig på. Kunde inte definiera vad det berodde på heller.
Vi gick å la oss. Simon låg på sin sida, jag i mitten och Sally längst ut bredvid mig.
on har ju varit förkyld en tid. Inget nytt. Hon låg där å hade det lite kämpigt med snor i näsan och slem i halsen. Och plötsligt var jag övertygad om att hon skulle dö. Jag vågade inte somna. Jag byggde upp världens panik. Var hundra % säker på att något var allvarligt fel med henne. Tankarna spann vidare och jag började då tänka på sonen i spjälsängen. Blev mer och mer övertygad om att han mådde riktigt dåligt psykiskt. Att han skulle få men för livet av att han behlvde ha så mycket barnvakt i helgen.
Där låg jag i min ensamhet (Simon sov) och var livrädd för att jag skulle förlora allt. Somnade nån gång framåt småtimmarna och när jag vaknade nästa morgon var ångesten som bortblåst.
VÄLDIGT OBEHAGLIGT!! Trodde nästan ett tag att jag helt höll på att förlora förståndet.

Idag ska jag på efterkontroll hos barnmorskan.
Har en del frågor.
Ska dels ta upp min hängmage och berätta hur dåligt jag mår över den och hur hemskt det känns att jag som 16åring (snart) redan haft min sista bikinisommar.
Ska öven ta upp denna ångestattack för även om den gick över så har jag sedan dess varit väldigt orolig av mig. Tänkte att det kanske kan vara nå hormonellt. Nån slags skum sen förlossningsdepression eller nåt.
Å så ska jag fråga om mitt huvud. Jag har aldrig haft on ti huvet förr. Bara om jag haft ont i ryggen eler haft feber. Men sedan Sally kom har jag fått typ migränanfall ett par gånger. Det bara smäller till och jag får jätteont och börjar kräkas. Nån som vet om det är nåt som kan utlösas av att få barn?
Å så ska jag fråga om min mage som jag berättade om i ett tidigare inlägg.

Är lite nervös. Ska bli spännande å se hur det står till med min grav.diabetes nu. Om den är helt borta eller...

Eftersom helgen varit ganska busy så har det blivit lite stökigt här. Vi har inte riktigt hunit hålla efter. Å imorse när Simon å Georg for så ropade Simon till mig:
Anna, skulle du kanske kunna plocka undan lite idag??
Måste säga att jag faktiskt blev lite förolämpad och irriterad. Simon har inte någonsin det senaste året behövt komma hem till ett hem som inte varit väldigt städat. Alltså: Väldigt obefogad fråga. *Morr*

Hej sålänge

Sally är två månader snart...

och igår kväll såg min haka och kind ut såhär:



Ett liknande inlägg med en liknande bild fanns i min blogg ungefär lika lång tid efter min förra förlossning.
Sen gick det en knapp månad till å jag blev gravid igen å så var problemet ur världen för den gången.
Men inte ens detta problem är värt en till graviditet (om jag ens skulle kunna bli gravid igen)
Varför kan jag inte få vara frisk? Å varför finns det INGET som hjälper?? Jag vill att mina hormoner ska skärpa sig!!!

Ny vecka

26 Oktober menade jag såklart att tillfället för tentan finns (inte den 16 som jag skrev). Har bestämt mig för att det inte blir. Det har inte funnits möjlighet för mig att plugga och börjar jag nu så hinner jag nog inte. Kanske låter overkligt att jag inte skulle ha hunnit eftersom jag är mammaledig men grejen är att det ju för att jag ska få tid att plugga krävs att Simon är hyfsat ledig och det har han inte varit i Oktober. Han jobbar ju bara halvtid nu som personlig assistent men sen har han en hel del musikbeställningar också och allt som genererar pengar tar vi tacksamt emot.
I november lugnar det ner sig lite innan julen drar igång med allt vad det innebär i musikväg för oss båda. Jag har mailat skolan och frågat om fler tillfällen att skriva tentorna i höst. Hoppas på november.

Ikväll ska vi köpa en soffa. Har varit å kikat på en som vi hittat på blocket och den blir det. Så nu kan vi äntligen möbera vardagsrummet utan att måsta ha en soffa mitt i rummet. Det blir öppet å fint.

Denna soffa är det.

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S29856219

Bild:

Det är alltså två sådana vända åt olika håll som man sätter ihop till en hörnsoffa.
Den är svart men vi ska köpa nytt tyg till den (finns på IKEA) så slutligen kommer den få denna färg:

den måste ju matcha vårt ljusa vardagsrum. Tror dock vi väntar tills barnen åtminstonde passerat kräkåldern innan vi byter tyg.

Simon jobbar nu och Georg är på dagis. Jag fattar inte. Tiden flyger iväg när jag är ensam hemma med Sally. Känns som det var nyss jag steg upp. Har inte gjort nåt vettigt å om 45 minuter är klockan 14 och då ska han hämtas.

Nu blire amning innan det bär av på dagis.
Längtar efter att få hem min friska fläkt =)

Tankar en fredagkväll

Nu har jag gått ner alla graviditetskilon vilket jag är glad över. Är dock fortfarande inte nöjd med kroppens utseende även om faktiskt den också börjar ta lite mer form. Sakta men säkert så kanske det finns hopp ändå utan kirurgiska ingrepp.

Vad är det för fel på min mage? Å då menar jag inte magen som i fettet eller annat utseenderelaterat, inte heller magen som i livmodern eller annat jag har varit gravid i typ 2 år-relaterat utan jag menar den vanliga magen. den som innehåller en magsäck med lite mat i och tarmar med lite annat i. Den är skum å har varit det sedan ganska precis dagen då Sally föddes. Spelar ingen roll vad jag äter. Jag får samma resultat jämt.

Georg sover hela nätterna i sin säng nu och somnar ensam också. Det är skönt men jag saknar att ligga å lukta på honom när jag ska sova. Men istället har jag en Sally att lukta på och det är också mysigt.

Jag längtar efter vin. Sist jag drack vin var på en körfest i december -07.

Sally tar ju inte tutten så bra eller nappen måste jag också kalla det för alla stockholmare som läser. I Sthlm betyder nämligen tutte inget annat än bröst å bröst tar hon mycket bra. Iallafall... Hon tar inte tutten/nappen så bra men hon har ändå ett sugbehov som så många andra bebisar. Senaste dagarna och speciellt idag har jag märkt tendenser till att hon har börjat använda mina bröst som tutte/napp. Hon skriker å vill suga typ varje/varannan timme å så suger hon jättekort å sen somnar hon. Antingen använder hon mina bröst som tutte/napp å det är inte bra för då blir det väldigt jobbigt att sluta amma och så finns risk för att så småning om bli ganska trasig, eller så håler jag på att ha för lite mjölk åt na. Av dom alternativen väljer jag ändå att vara hennes napp. Georg ammade jag bara 3 månader eftersom mjölken sinade. Har alltid trott (eller kanske mest hoppats) att det berodde på att min kropp inte riktigt fattade vad som hände när jag blev gravid igen. Men kanske var det inte därför utan för att jag stressade för mycket (hade ju väldigt intensivt liv just då med skivinspelning och julkonserter). Eller i värsta fall så är jag bara skapt så att inte ha tillräckligt åt mina barn. Bara vänta å se å hoppas.

Idag har jag klippt mig. Eller nej, Malin har klippt mig. Lite kortare och mer uppklippt. Sköööönt! Blev mycket nöjd! Simon är också klippt vilket jag är ännunöjdare med för även om mitt hår var akut så var hans ännu mer akut. Det var ju så man skämdes =).
Vi har även städat väldigt grundligt idag. Mitt bästa hushållstips är att ha lite sköljmedel i vattnet när man dammtorkar. Sköljmedel är nämligen antistatiskt och gör att sakerna sedan drar åt sig damm mindre lätt. Extra värdefullt på glas, speglar, tv:n. Det börjar vara riktigt fint här. Igår packade jag upp sista flyttlådan å nu har vi ju gardiner å sånt t.o.m. Saknas fortfarande dörrar å lister men jag trivs.
Vi har även möblerat om i vardagsrummet. Vet inte om jag nämnt detta förut men vårat vardagsrum är ganska svårmöblerat. Finns som inget bra. Inte om man har en soffgrupp (som vi) iallafall. Nu har vi nog ändå den bästa möbleringen som går att få med vår soffgrupp men även denna möblering skulle må bäst av att vi hade en hörnsoffa. Krävs att det är en ganska liten sådan. Nån som har en på lager? Om vi hittar en så får vi nog sålt vår nuvarande soffgrupp till Pontus å Moa.

Jag har två resttentor som jag gärna vill göra innan jag börjar om å plugga (vilket är tänkt att bli efter jul *hemska tanke*) Det finns ett tillfälle den 16 Oktober på en av dom. Ska jag göra den då???
Ako (världens gulligaste före detta klasskamrat) har erbjudit sig att plugga med mig på kvällar så jag får nog ingen bättre chans än den här. Pepp pepp!!!
Undrar vad jag hamnar i för klass? Nån som vet nån som börjar termin 4 på sköterskeutbildningen efter jul. Bara en sån sak skulle kunna motivera mig att stanna hemma ett halvår till för då hamnar jag i samma klass som underbara Sarah!

Ikväll har Simon varit borta och jag å Moa har sett Idol tillsammans och ätit pizza å lite godis.
Erika var mycket bra (har egentligen inte gillat henne så mycket innan). Å Rabih är jag typ kär i. Vilken nallebjörn han är. Tyckte att det var rätt personer som hängde löst men för mig hade Camilla gärna fått stanna en vecka till.

Imorgon och på söndag har vi konsert med Voicebox (vi är gästartister på Skellefteå-manskörs 100-årsjubileumskonsert). Har även konsert tillsammans med Åsa Jinder i Anderstorpsaulan nästa helg. Ska bli kul!

Undrar när Georg tänker börja gå...

Nu kom Simon hem. Godnatt!!

Ett par frågor + dags att anta Moas utmaning

Fråga 1: Någon som har en tavellist i ek köpt på IKEA som är till salu eller utlåning?
Jag vet att det finns tavelllister i  ek på andra ställen än IKEA men ek kan faktiskt skilja sig ganska mycket åt i färgen beroende på hur det är behandlat osv och hela vårt sovrum är ju inrett med MALM-serien från IKEA och en tavellist i en annan ekfärg skule därför sticka ut. Och problemet är att när min mamma var på IKEA åt oss och skulle köpa en sån tavvellist så fick hon veta att dom slutat med dom så det går inte att få tag på längre. Bara svarta och vita. Med det gick lixom hela min plan i stöpet och jag har ingen aning omvad jag ska ha på väggen om inte denna tavellist. =( HJÄLP!

Fråga 2: Någon som vet var man lämnar in saker som behöver lagas (sys). Har lyckats riva sönder dragkedjan på båda min och Moas jacka.

----------------------------------------------------------------------------------

Blev alltså utmanad av Moa för ett tag sen... närmare bestämt den 12 September.

Berätta om 10 saker du gillar och 10 saker du inte gillar. Bifoga gärna bilder. Det ska vara personligt och kanske som inte så många redan vet. Utmana sedan fem personer som du vill lära känna lite bättre att göra samma sak.


Jag gillar:

1. Såklart mina barn. Sjukt trist att skriva det här eftersom det är självklart men jag måste ju ändå så ingen tror nå annat =)
2. Att bli uppvaktad utan anledning
3. Patetiska realityserier tex mammas pojkar, Svenska hollywoodfruar, Lyxfällan osv.
4. När det är lite småkyligt ute men samtidigt sol. Tex som det kan vara den här tiden på året när det är bra väder.
5. Massage
6. Att göra mig fin. Kan verka svårt att tro men jag gillar faktiskt det. Är bara så sjukt lat.
7. Att lägga mig tidigt (ett ganska nyupptäckt gillande. Antar att man börjar uppskatta nya saker när man får barn)
8. Traditioner
9. Mjölk
10. Ljuset









Jag ogillar:

1. Hopplöshet
2. Skolan (hoppas dock kunna börja gilla den igen inom en hyfsat snar framtid)
3. Slarveri - När saker ser bra ut på ytan men egentligen bara är gjort halvdant
4. När folk klampar in på ens "revir" lite för mycket och tex börjar styra och ställa i ens hem.
5. Sällskapsspel. Detta var nåt jag brukade gilla men jag har nog fått lite för mycket av det goda. Sällskapsspel var lixom en variation på umgängessätt men nu har det blivit lite för mycket. Kan fortfarande uppskatta det och framförallt finns det vissa spel jag verkligen gillar fortfarande.
6. När människor blir så fulla så att dom inte kan ta ansvar för sig själva.
7. Känslan av ensamhet trots att man är i en stor folksamling
8. Min kropp just nu även om jag mer och mer sluter fred med den.
9. Självömkan (OBS: har inget emot att folk självömkar. Jag gör det också. Men jag gillar inte vad självömkan gör med en)
10.Att byta bajsblöjor

 hittade inte bilder till allt.





Jag utmanar alla bloggande mammor i föräldrargruppen!!!!!!!


Ganska nöjd

Först vill jag tacka alla för era uppmuntrande snälla ord (både på bloggen och från andra håll). De värmer!!

Igår drog jag en ordentlig repa på stan. Hann med nästan alla affärer jag ville (inte indiska och inte Vero moda) men de affärer jag hann på (H&M, Lindex, Kapphal, Gina trocot, Glitter och Åhlens) har jag inte missat nå!
Jag kom hem med 6 klänningar, 2 par örhängen och 3 sjalar. Sammanlagd utgift 1500kr. Ganska bra gjort tycker jag. Men jag är bra på att leta billiga och röda rislappar =).
I alla kläderna syns min nya päronformade kropp men den syns helt okej mycket och jag känner mig ändå finare i det. Jag menar, päronkroppen syns ju verkligen inte mindre i fula kläder. Min kropp är ju som vanligt uppe vid revbenen och i benen. Det är just längst ner på magen som magen är enorm så då är klänningar och tunikor utmärkt. Speciellt som dagens mode är sånt att det är som vidast i det området.
Byxer är inte att tänka på. Skulle behöva en sjukt stor storlek för att få igen byxan över magen. Men jag kommer inte frysa i vinter. För det första promenerar jag inte mycket vintertid. Å för det andra så är tights utmärkt att ha under täckbyxor =).
Dessa kläningar kommer jag dessutom kunna ha sedan (om det nu finns ett sedan) när jag blivit smalare.

Nu sitter jag med hårfärg i håret.
Sedan ska jag iväg på klassfest med min gamla klass. En fest jag INTE skulle farit på om jag inte varit på stan igår.
Känns kul at börja satsa på utseendet igen.


=( Men mitt vardagsrum är fint!

I morse for mamma hem. Känns lite trist. Det har varit kul att ha henne här.

Jag går ju omkring i mjukisbyxor och foppatofflor hela tiden nu. Jag har bara 3 kilo kvar av graviditetskilona men min mage är, som jag berättat tidigare, totalt förstörd. Det är värdlens häng. Det ser på riktigt ut som att jag har en flytring längst ner på magen under kläderna.
Å jag har ju som tänkt att det inte är nån idé att köpa kläder förän jag gått ihop lite till (vilkjet jag fortfarande hoppas på trots att sannolikheten talar emot det eftersom min mage efter Georg inte alls såg ut såhär. Som sagt har jag ju i princip tappat kilona men magen är helt deformerad).
Hade dock börjat inse att vintern är påväg (med tanke på foppatofflorna) och att det verkligen inte är kul att totalt ge upp lixom.
Så jag tog med mig min mamma på stan igår. Hon är rätt bra på kläder. Vi började på H&M. Jag provade en del. Jag kunde ju ha det jag provade. Det var inte för litet eller så men trots att jag mest provade otighta tunikor så ser man hur sjukt ful min kropp blivit å tårarna brände bakom ögonlocken samtidigt som jag skämdes inför mamma. Jag blev så himla ledsen. Så vi gav direkt upp det projektet. Mamma försökte peppa mig att titta vidare men jag vägrade. Var nog sårad lixom.
Så vi gick över till skoletande... Ingen lycka där heller.
Jag har haft 37-38 i skor förr. Efter Georg blev det väl mer mot 38 å under graviditeten med Sally var det 39.
Nu kunde jag inte ha några skor alls. Å det är verkligen inte bara jag som fånar mig. Hade jag 39 så var det ändå alldelesför trång uppåt (mot vristen) och åt sidorna trots att det var typ 1-2 cm kvar framåt. Jag fick inte ens ner foten i de flesta skorna. De enda jag kunde ha var lixom sånna där breda skatar-skor. ALDRIG!
Ännu en förudmjukelse.
Slutade med att jag for hem med endast en hårfärg och en mascara (vill ju göra det man kan åtminstonde).
Var verkligen jätteledsen under kvällen. Och har bestämt mig nu för att ta tag i träningen. Ska köpa gympakort på friskis. Och äta rätt och när jag gått ner en del så ska jag operera magen om jag så måste ta ett lån. Den måste lyftas och ta bort överflödigt skinn. Jag är faktiskt bara 25 år och tycker det är för hemskt om jag inte ska kunna visa mig i bikini mer redan. Fy. Jag har vägt 10 kilo mer utan att vara gravid och ändå mått bättre med mig själv då än nu.

På kvällen sen så satte vi upp gardinerna i vardagsrummet så då blev jag lite gladare. Vardagsrummet är som klart nu (fast vi har fortfarande inga lister å så saknas det en taklampa ovanför matsalsbordet och så ska tv:n och högtalarna upp på väggen) men med möblerna mamma kom med och gardinerna så känns det ganska färdigt. I soffbordet (under glasskivan) har jag lagt 4 fyrkantiga ramar. I dom ska jag ha kort på barnen.
Så här blev det:







Dygnet som varit har jag tänkt om. Jag ska ju försöka gå ner i vikt nu samt konsultera någon om operation osv. Men innan jag är fin igen dröjer det ju säkert ett år (förmodligen mer med min urusla karraktär) och jag kan ju inte gå i foppa och mjukisar hela vintern. Nä. Jag MÅSTE köpa kläder ändå. Alla måste ju ha kläder oavsett hur man ser ut. Jag får acceptera att det är såhär jag ser ut nu och frsöka klä mig fint iallafall. Fina kläder på en ful kropp är ju ändå bättre än fula kläder på en ful kropp. Och eftersom det kommer ta ett bra tag som sagt innan den inte är ful längre så behöver jag inte känna att det känns bortkastat.

Någon som vet nåt om plastikkirurgi i den här stan??

Mamma på besök

Nu är mamma här. Hon kom i torsdagskväll.
Det är mysigt att ha henne här å så får man så mycket hjälp med allt möjligt vilket man ju inte tackar nej till.
Bara en sån sak att hon gärna leker med Georg så man hinner med lite andra viktiga saker.

Vi har byggt ihop lampan och vardagsrumsbordet och det blev sååååå bra. Ska lägga upp bilder senare (när jag hinner). Det är lite fullt upp just nu. Det blir lätt så när mamma är här för det är inte bara vi som vill träffa henne utan en massa annat folk så då blir vi tillsammans med henne bortbjuden på lite olika typer av galej hela tiden å så. Trevligt men lite sjåigt.
Imorn har vi gemensamt barnkalas med föräldrargruppen kl 12.30. Sen har v middagsbjudning hemma hos oss (mormor med fästman, moster med man och deras son (min kusin) med flickvän.
Ska bli trevligt. Dom har aldrig varit här heller (eller jo mormor men inte dom andra) och ingen av dom har ju sett lampan och bordet.

Nu längtar jag till sängen.

Natti!

Tjockisproblem av olika slag.

Har just hämtat Georg på dagis. Drog hem honom sovandes i vagnen.
Han verkar stormtrivas enligt vad fröknarna berättar. Inga bekymmer alls.
Men varje gång vi hämtar så berättar dom med chockad röst hur mycket han äter.
Borde man oroa sig?
Det sista jag vill (för han skull) är att han ska bli ett matvrak som jag å Simon och ständigt måsta kämpa med sin vikt. Nu är han ju rund men bara bebisrund väl? Inte tjock... eller.
Jag har som tänkt att barn väl måste få äta lixom. Dom rör sig ju och vxer ju så mycket.
Känns ju konstigt att börja ta av en 1åring tallriken om han fortfarande vill ha mer.
Men jag håller ju samtidigt med om att 3 blodpuddingsskivor låter lite mycket för ett barn i hans ålder. Det är ju nämligen ungefär vad jag äter.

För mig går det inte så bra. De sista 3 graviditetskilona verkar vara här för att stanna om jag inte ger det hela en extra andsträngning. Detta chokladbegär jag har gör ju inte saken bättre förstås.

Är ganska deppig för min mage är förstörd för alltid.
Någon (minns faktiskt inte vem) sa att hon hört på nå läkarprogram tror jag det var, att huden har som ett minne. Att för att den ska kunna dra ihop sig så får den inte varit uttänjd för länge.
Jag gick ju ner närmare 15 kilo innan jag blev gravid med Georg. Då fick jag som en hängmage nertill som man lixom såg på kvaliten att den inte kommer gå tillbaka helt hur mycket jag än bantar.
Sen blev jag gravid med Georg och då var det som att det där hänget hängde nedanför gravidmagen. Det var ändå hanterbart tyckte jag och skillnaden från före graviditeten och efter var inte särskillt stor. Men efter denna graviditet är det katastrof. Magen är som ett sladder där nere. Vissrligen kan jag nog räkna med att den kommer dra ihop sig något mer av sig själv i och med att livmodern nog fortfarande är lite svullen osv. Men ändå.
Är faktiskt ganska ledsen över detta för det innebär ju att jag inte kan förändra det hur bra jag än sköter mig å det känns inte rättvist. Det får bli operation helt enkelt =/.

Simon säger att han tycker min mage är gosig. Vet inte hur ärlig han är men det är iallafall gulligt sagt av honom. Tur man är gift. Med den här kroppen skulle det nog vara kört annars.

Idag har Simon börjat om å jobba. Stackarn. Men han var vid gott mod när han for imorse iallafall.

I afton kommer min mamma hit. Å då har hon varit på IKEA. Äntligen får vi vårt vardagsrumsbord och belysning till vardagsrummet.