Julen är här.... snart

Jag håller på att längta ihjäl mig efter julen.
Dels för att min familj kommer upp men också bara för att Julen är rolig å detta blir ju första julen för oss som familj om man säger så. Georgs första jul.
Det är också svårt att undvika att få julstämning.
Vi har nyligen blivit klar med Voicebox första skiva som är en julskiva (så jag har egentligen haft julstämning på lur sedan inspelningen startade). Skivan är skitbra och släpps första december =). Nu har inspelningen övergått i övning inför julshowen vi ska ha. Se affischerna nedan för att hitta var och när i just din stad. Det är väldigt roligt att öva å det kommer bli superbra =).

SKELLEFTEÅ            PITEÅ                          UMEÅ
            
HAR INGEN ANING OM VARFÖR AFFISCHERNA BLEV BLÅ NÄR JAG LA IN DOM HÄR. EGENTLIGEN SKA AFFISCHERNA VARA SVARTA, MUNNARNA RÖDA OCH TEXTEN RÖD OCH VIT... JÄÄÄTTEKONSTIGT!!

Jag övar även jullåtar med kammarkören varje tisdagkväll.
Dessutom ligger det ständigt framme en röd filt och diverse assesoarer (har ingen aning om hur det stavas men ni förstår vad jag menar). Detta för att vi snabbt som ögat när Georg har en glad stund ska på med tomtedräkten och lägga honom där för fotosession. Årets julkort =)

Några smakprov =)

           

 
Nu är klockan 2 minuter i 3 PÅ NATTEN. Vad håller jag på med?! Värsta typiskt mig att fastna framför datorn så att jag heeelt tappar tid och rum. Georg han bara sover å Simon är på jobbet. Måste ju passa på när jag får vara ifred. Men nu blir det gonatt.

Jag är galen

Vi har ingen sängstomme utan två madrasser på ben bara. Det är helt okej men vi har länge pratat om att köpa en sänggavel och den vi då har pratat om är MALM från Ikea. Den är snygg, stilren och lagom billig. Vi har egentligen bestämt att köpa den bara väntat på att få råd. Vi har även sökt den på Blocket men inte hittat nån som varit värt det eftersom det hela tiden är i Umeåå då ska man hyra en släp å åka dit å hämta den = Jobbigt och kostsamt. Dessutom har dom få vi hittat varit i fel färg.
Just denna månad och kommande månad så klarar vi oss rätt bra ekonomiskt (delvis för att jag fyller år på fredag och räknar kallt med en liten summa där) å så idag dök det upp en försenad lön som vi typ glömt bort.
Det var ju pengar vi inte räknat med och som vi egentligen skulle klarat oss utan så nu har vi direkt beställt hemkörning från Ikea. Vi Köpte även två avlastningsbord i samma serie.

Den 20e kommer dom. Jag lääängtar! Tror dock att jag ska fråga om Pidde vill komma hit å bygga ihop det. Har jag förstått det rätt så gillar han sånt och då slipper jag å Simon bli osams =)


Det går för fort

Han växer så det knakar. Jag hinner inte med. Han har kläder som han vuxit ur efter att ha hunit ha dom typ en gång och detta trots att vi inte köpte ett enda plagg i minsta storleken. Det är lite ledsamt.

Samtidigt är han ju i en roligare ålder nu. När vi var å fikade med mammorna ur föräldrargruppen var det helt klart så att Georg var den som skrattade minst. Han är iofs yngst men det var stor skillnad mellan han och Leia som är några dagar äldre. Jag blev först orolig men sen förstod jag ju att det handlar om att Georg inte haft tid. All vaken tid har ju tagits upp av hans kolik. Hans liv "stackarn" har handlat om att sova, äta, bajsa eller ha ont. Nu sista dagarna är det en enorm skillnad. Nu skrattar han och jollrar när han är vaken istället för att skrika. Han kan skrika nån kort stund men det är inte kolik längre "Peppar, peppar!"

Roligast är det att ligga på skötbordet.


FINURLIG



GLAD





Digitalkameror är idiotiska på det sättet att bilden tas typ en sekund efter att man tryckt. Så det är inte svinlätt att fånga hans leenden.

Vi var ju på barnmottagningen på lassa förra veckan för att koliken blivit värre igen. Då fick vi laktulos för att han skulle börja bajsa mer å så fick jag order om att äta HELT mjölkfritt, alltså inte laktosfritt utan mjölkfritt då det hos spädbar ofta är proteinet i mjölken ock inte laktoset wsom dom är överkänsliga mot. Jag ska på en föreläsning på barnavdelningen imorn "Mjölkfri skola" för att lära mig hur man helt skippar mjölk för det är mjölk i typ allt. Dock har ju koliken försvunnit. Det gjorde den typ dagen efter besöket hos läkaren å då hade jag knappt hunnit börja tänka mjölkfritt så det är inte tack vare det. Kanske är det laktulosens förtjänst eller så var tiden kommen för hans kolik att få ett slut. Eftersom han blev bättre utan att jag hann vidta någon mjölkåtgärd så ser jag inte direkt någon anledning att vidta någon åtgärd nu heller, när han mår bra. Jag ska iallafall gå på den där "Mjölkfria skolan" ifall det skulle bli aktuellt igen. Ska även träffa barnläkaren på BVC så då kan jag ju höra vad han tycker..

Idag har vi uppvaktat familjens nya pappa på fars dag. Han fick en almanacka för 2009 samt ett örngott med en bild av han och Georg på. Följande bild var det tänkt:



Men väl hemma med bilden i hand redo att strykas på, efter att ha varit hos farfar å skrivit ut bilden på specialpapper så insåg jag att det skulle bli spegelvänt när jag strök på den. Så jag klippte bort texten. Bilden fick lite konstig form men Simon blev glad iallafall. Han trodde att jag helt glömt bort att han skulle firas på fars dag för jag, som alltid brukar hålla på å spricka när jag köpt presenter o dyl, hade haft så bra pokerface.

Barnvagnsmaffian

Så har simon farit igen. For med första flyget imorse till Uppsala på musikerjobb. Trust att han är borta men det är ju pengar. Nu är ju iallafall koliken i princip birta. Stooor skillnad iallafall. Nu förhåller sig skriket till 1-2 timmar på kvällen.
Det som är jobbigt när Simon är borta är att jag aldrig får en paus från honom förutom nattetid då vi båda sover men när man sover märker man inte av det. Jag menar en paus i den bemärkelsen att han är off mitt ansvar för en stund om ni fattar. När Simon är borta måste jag t.o.m ta med han in på toan i princip.

Idag var jag med alla mammor i min föräldrargrupp (alla utom en som fått förhinder) å fikade på Stigs. Det var mycket trevligt. Vi har ju träffats 4 gånger innan vi fick barn och en gång efter att vi alla fått barn men då är det så styrt vad man ska prata om. Nu var vi själva för första gången och alla berättade sina förlossningshistorier osv. Inga formaliteter om man säger så. Skönt.
Efter fikat for vi på öppna förskolan också. Det såg nog rätt kul när vi kom å gick. 5 barnvagnar på rad =). Jag har aldrig varit därpå öppna förskolan förut. Det var också trevligt. Vi la ut våra småttingar på filtar på golvet å där låg dom å tittade på varandra å skrattade. Georg är yngst i gänget.

Imorn ska jag på stan. Det är ju fars dag på söndag ¨å jag har ju en pappa nu som är helt på mitt ansvar att han  firas nämligen pappan till Georg, Simon. Så jag ska fixa sånna där papper man kan skriva ut foton på för att sedan stryka på kläder. Jag ska skriva ut ett foto och trycka på ett örngott =)

Ni kan vara lugna. Simon läser Aaaaldrig min blogg. Hoppas han blir glad.

Nu ska jag försöka passa på medan Georg ligger och är rätt nöjd i sin lift) och hitta låtar till min 90-talsfest. Nån som har nå tips?

Kram