Det slog mig just...

att jag är gravid. Bör man måla och tapetsera om då?
Har försökt googla lite och hittar både bu och bä om det hela. Vem ska man lita på. Nån som har facit?
Om jag inte får måla så fattar jag inte hur det ska gå till. Simon kan ju inte göra allt själv å hur ska jag (kontrollfreak som jag är) kunna hålla mig borta från det hela när han (och nån som kanske hjälper honom) gör det hela utan mig.
Nä det gååår bara inte.

Vi har ju köpt färg nu till vardagsrummet. Men eftersom man måste måla 2 lager och det första lagret måste torka minst 24 timmar så kom jag på att det är bättre att måla första lagret i flera rum så inte arbetet stannar av i väntan på att färgen ska torka. Men sen kom jag på att just första rummet kan vara bra att få ett färdigt resultat på innan man tar de andra rummen så man ser att man är nöjd med färgen man valt. Men sen kan man göra som jag sa med de andra rummen. Hann ni med i alla turer?  Vi ska ju ha vitt i alla rum som grund och sen nån fondvägg och nån wallsticker för att liva upp. Kanske låter fegt men jag har kommit på att vitt är sjukt fint. Det blir lixom så just och frächt. Och så lätt att matcha med. Oavsett årstid så är det ju superlätt. Allt funkar ju med vitt lixom. Och en fondvägg kan göra det nog så busigt ska ni veta.

Jag har lite dumma frågor om målningen.

-Ska man ta bort lister, dörrkarmar och kontaktuttag eller bara tejpa runt? Och hur tar man bort dom på smartast sätt? Vi har målat i en lägenhet vi haft förut men då var ju det en hyresrätt så då gjorde vi bara så det såg acceptabelt ut lixom. Nu vill man göra det grundligt och korrekt lixom.

- Vi fick rådet på affären där vi köpte färgen, att inte slipa ner skarvarna på tapeten som sitter uppe nu utan bara spackla lite i eventuella hål för tydligen (enligt henne) så ser färgen annorlunda ut på spacklad vägg än på tapetserad vägg och om man då slipar ner och spaklar i skarvarna så får man ju en randig vit vägg å det vill man ju inte. Håller ni med om detta resonemang?

- I några av rummen vi ska måla i så sitter det en sån där board högst upp eller i mitten. Å den måste man ju iallafall få bort på nåt sätt innan man målar. Hur göra?

- I vardagsrummet var det lite bubblor i tapeten i hörnet på ett ställe. En kille på rusta föreslog att antingen skita i det för det kommer ingen tänka på. Men jag kan inte skita i sånt. Jag har sett det å då kommer jag störa mig för alltid. Alternativ två var att göra ett snitt i tapeten just där och peta under lite tapetklister och försöka få det slätt å sen spackla lite i skarven. Vilket alternativ röstar ni för?

Det här med strukturtapeten har däremot löst sig fint. Jag hade för mig att det var strukturtapet i vardagsrummet och i hallen men det var bara i hallen och där ska vi ha en tapet som ser ut som en vit tegelvägg och den är ju inte heller slät så den kan man sätta på lite brokigt underlag utan att det stör. Så enkelt var det problemet ur världen. Då återstår bara barnens rum som också har strukturtapet men det känns mindre viktigt än i vardagsrummet.

Är det svårt att tapetsera? Hallen både uppe och nere ska ju tapetseras med denna tegeltapet. Och varken jag eller Simon har gjort det förr. Å det är inte easy up. Några tips? Kanske rent av nån som vill komma å hjälpa =).

Jag är så sjukt idérik. Vi har en vanlig byrå. Hel osv och inga större skavanker men den är blå och passar ingenstans.Har inte gjort det på ganska många lägenheter nu eftersom jag målade den blå i mellanstadiet när jag trodde att jag gillade blått. Det var ungefär samtidigt som jag började samla på blått höganäsporslin som jag nu näst intill föraktar.
Åter till ämnet... Det finns en tapetaffär på internet där man kan beställa 2 gratisprover och sedan för 20kr styck och det speciella med denna affär är att tapetproverna är ganska rejäla. Byrån har tre lådor. Så jag beställde 3 barnaktiga tapetprover därifrån vilket kostade mig 20kr. Å nu ska jag måla byråstommen vit och sedan klä lådorna med tapetproverna. Smart va?! Å sen blir den perfekt i barnrummet.

Förutom det jag handlade på IKEA så tittade jag ju även ut vardagsrumsmöbler. Vi hade ju varit inne på granemo-serien men den visade sig inte alls se ut som den gav sken av på hemsidan. Det var ett sånt där tunnt lager vitt så trät lös igenom. Gulligt i sommarstugan men... Nä, vi vill ju ha mer elegant stil så vi ska köra på Liatorp-serien. Den var supersnygg i verkligheten. Å precis som vi vill ha det.
Det är Stim-utbetalning i mitten på Juni. Så mitt hopp står till att många människor har framfört Simons musik så att vi kan shoppa loss på möbler. Brukar ändå kunna bli en ganska stadig summa.
Jag kanske verkar stressad som sålt så mycket av våra gamla fullt funktionella möbler å bara vill ha å ha. men huset blir ju lixom inte på riktigt förän vi inrett det som vi vill ha det.
Å ni måste ändå ge mig en eloge för jag är ganska bra på att sälja mina saker. De flesta skulle inte idas hålla på med blocket å tradera å sånt men jag orkar för minsta intjänade krona. Är man fattig så är man...

Oj vilket långt inlägg.

Måste iallafall få berätta att Georg sedan i torsdags haft 29,5 i feber. Idag har det gått ner till 38,5... men ändå. Stackarn. Han är så hängig. Innan har han bara haft feber och lixom inga andra symtom men idag bröt förkylningen ut.

Imorgon är det mors dag. Jag är övertygad om att min Simon kommer ha en alldeles utomordentlig ursäkt till varför han inte uppvaktar mig. Det hade han både på alla hjärtans dag och till påsk när jag inte fick nåt påskägg.
Fika på säng har jag räknat bort eftersom han jobbar natt och kommer hem ca kl 9 imornbitti och då är ju jag å Georg vakna för längesen.

Ingen får påminna honom.

Godnatt!!!

IKEA

Så jag och Lina for ju på IKEA igår.
För det första så kom vi hem från Umeå strax efter midnatt på onsdagen. Eftersom jag skulle upp så tidigt så sov jag i vardagsrummet för att inte bli störd och Simon sov inne i sovrummet med Georg. Men vad hjälpte det. Det blev nästan värre. För Georg vaknade ju som han alltid gör men det gjorde INTE Simon. Så jag fick gå in dit 3 gånger under natten iallafall och stoppa in tutten och söva om.
Dagen började INTE bra.
Jag hade ju lånat en cykel av Moa för att ta mig till lasarettet i tid eftersom bussen skulle avgå därifrån 6.30 vilket är alldeles för tidigt t.o.m för lokalbussarna.
Det var STORM! Dessutom visade sig cykeln jag lånat ha trasig "växellåda" och den enda växeln som fungerade var 3an. Så med maxad motvind och 3ans växel så stannade cykeln i minsta upförslutning även om jag stod på trampen med hela min kroppstyngd (vilket inte är lite). Som tur var hade jag marginal eftersom jag tittat ut genom fönstret på morgonen så jag kom i god tid.

Fem och halv timmar senare (kl 12) var vi framme i Sundsvall. Och shoppingen kunde börja. Gick det första jag gjorde till informationen för att försäkra mig om att det fanns tusen kronor (som utlovat) på presentkortet jag köpt på Tradera. Det gjorde det... Puh!
Vi gick igenom hela affären i lugn och ro med mat i restaurangen ungefär halvvägs.

Lina var verkligen den perfekt att ha med sig. Härligt strukturerad. Lik mig på nå vis. Och ett perfekt bollplank.

Här kommer en redogörelse för vad jag köpte. Det som är kursivt är utöver det jag planerat att köpa =)
Jag köpte:
Barnsäkerhet: Sätta för kontaktuttag, låd- och skåpspärrar, badkarsmatta, plåster med söta bilder på.
Kudde till spjälsäng
En potta till Georg
En Sängklädersuppsättning till spjälsäng samt en till vår säng
En full uppsättning vardagsporslin, vanliga vita (12 tallrikar, 12 assietter, 12 djuptallrikar).
En ihopfällbar torkställning som mna kan hänga tvätt på
Lådor till vår expeditbokhylla som vi ska ha i barnens rum
En sportbag
En termos
2 bordstabletter för barn

Skötbädd att ha på skötbordet
Disktrasor
En vattenkanna med ett rör med vatten i som man lägger i frysen å på så vis använder för att hålla drycken kall
2 stycken "krokrader" som man hänger över dörrkarmen.

Allt som allt nästan 1500kr. Det vill säga 500kr utöver presentkortet.
Jag är ruskigt nöjd med mina inköp och samtidigt tycker jag att jag var ruskigt duktig och ändå höll mig bra.

Jag tittade även ut möbler till vardagsrummet, samt finporslin. (Men det blir till sommaren när jag hoppas att vi har råd.
Jag kom hem vid 23 tiden och då var jag tyyyp trött.
Kom dessvärre hem till en febrig Georg. 39.4 stackarn och imorse hade han 39,5.
Idag har vi varit å köpt skyddspapp, färg, rollers, penslar, spackel m.m.
Tror dock att projektet får vänta till efter helgen eftersom Georg är sjuk.

Hejs!

Äta rätt

Det är inte enkelt. Det har blivit lite fel här...

Söndagen var svår pga omständigheterna att vi var i Umeå osv. Man fick ät det som bjöds.
Idag var svår pga ... inga ursäkter.
Jag måste skärpa mig.

Hursomhelst så orkar jag inte skriva i bloggen allt jag äter utan ni får klara er med att jag skriver in min lilla vägning som alltså sker måndagar. Alltså idag.
Å när ni läser vägningen så får ni aldrig glömma att jag faktiskt är gravid och med all rätt får gå upp i vikt så vänta er ingen viktnedgång utan som bäst att sakta gå upp.

Så nu är det dags... sanningens ögonblick. Vänta ska jag ställa mig på vågen.....

....

Så. Är helt klart mer än nöjd. -2,3 =)

Men ändå måste jag skärpa mig. Jag vet att jag kan bättre än så här.

I veckan ska vi hämta ut nycklarna... ska bli så kul å se hur det ser ut nu när det är städat och fint =)
Å sen sätta igång å förbereda väggarna för målning och tapetsering i väntan på att pengarna från repfonden dyker upp så vi kan starta på allvar.

Vi har sjuuuukt ont om pengar den här månaden. CSN-månad och eftersom både jag och Simon har lån så....
Vi går nätt och jämt runt den här månaden. Och utöver det ska jag till Sthlm i två veckor och det vore ju kul å kunna roa sig lite iallafall och köpa en hyfsad studentpresent till lillasyrran. Vi åker ju även till Barcelona och för den resan ska vi betala in 1000kr var den här månaden. Var vi nu ska få dom pengarna i från. Och vi åker till Barcelona 3 dagar innan nästa löning så det blir till å leva snålt där till en början. Jag ska ju till IKEA på torsdag också och jag är väääldigt glad nu att jag köpte det där presentkortet på tradera förra månaden för det är allt jag kan handla för som det ser ut nu.
Det lustiga är att jag egentligen inte är jätteorolig för på ett eller annat sätt brukar det lösa sig. Men... dyker det inte upp nå oväntade pengar så blir det himla svårt.

Nu ska jag sluta fundera över detta och gå till sängs... utan min Simon som är på jobbet.

Godnatt!

Dag 5

Vill börja med att säga att jag är i Umeå och inte riktigt kan styra över maten vare sig tidsmässigt eller vadmässigt. Men jag gör det bästa jag kan av situationen.

Frukost, 8.00: 1 GI-macka med smör och ost
Lunch, 12.00: Sallad med fullkornspasta, skinka och ost
Mellis, 17.45: En halv GI-burgare för att klara mig igenom konserten.
Middag, 19.00: På kinarestaurang: Spaghetti och köttfärssås
Kvällsmys: Det bjöds på ost och kex. Jag åt några ostskivor och drack lite juice.



Konserten gick iallafall bra, Godnatt!!

Dag 4

Frukost, 9.00: En GI-macka med smör och ost
Lunch, 12.00: Bulgur och korvstroganoff
Mellis, 15.00: Bulgursallad med kyckling och feta köpt på coop.
Middag, 19.00: Lax, jasmineris, hollandaissås, grekisk sallad.
Kvällsmys, 21.30: Gurka och morötter och lite dip.

Motion: Prommis fram och tillbaka till coop kan man säga fast en omväg togs på vägen hem så det blev lite längre.

Måste ändå se dagen som godkänd!



Simon är på fest ikväll i Ursviken och ska sedan sova i Bergsbyn. Imorgon vid 14-tiden åker vi mot Umeå för att ha konsert med sångkraft. Ska bli kul men jag hoppas den hinner bli klar så jag hinner "hem" (eller dit vi ska sova över) å se Robinson. Dagen efter är det piknikdax. Ska bli mysigt.

Vi letar just nu efter bilbarnstolar fibrilt. En väninna till mig har två bilbarnstolar i storleken ca 9 månader till 4 år. Den ena som är lite äldre och använd till fler barn får vi gratis och den andra får vi köpa av dom för 1000kr. Så man kan se det som att det blir 2 stolar för en tusing. Vi kommer ju så småning om behöva två bilstolar i samma storlek efterom det bara kommer vara 11 månader mellan våra barn så vi funderar på att slå till. Jag ska kika lite på blocket å se vad dom går för där osv. Vi behöver ju också en ny babybarnstol eftersom den vi har bara varit lånad och nu ska lämnas tillbaka.
Kikade runt lite på internet efter ställen som hyr ut bilbarnstolar för den första babystolen ska dom ju ha så kort tid så det känns lixom ovärt att köpa. Såg då att dom just nu på Husqvarna säljer ut sina uthyrningsstolar så jag ska försöka hinna dit en sväng imorgon få se vad dom går för. Att hyra kostar tydligen typ 900 vilket är ganska dyrt tycker jag för den korta tiden. Då köper jag hellre även babystolen begagnad. Det finns rätt billiga på blocket faktiskt.

Jag och Simon är även på jakt efter begagnade cyklar fast inte jätteskräpiga men lagom begagnade och billiga =). Känns som att vi utan cycklar kan få lite problem när vi vill hitta på saker. För min promenadhastighet kommer inte att bli snabbare med tiden. Dessutom är det praktiskt för då kan Georg sitta i en sån där stol på pakethållaren.
Öppna förskolan stänger ju under sommaren men dom kommer ha nån slags öppen förskola på kyrkholmen 2 dagar i veckan hela sommar och då vore det tex jättepraktiskt med cycklar.

Nu ska jag städa lite innan jag går till sängs.

Godnatt!

Dag 3

Frukost, 10.00: 1 GI-macka med smör å ost.
Lunch, 12.00: Bulgur och fiskbullar i hummersås och sallad
Mellis, 15.00: 2 kokta med brd och senap och ketchup. (Inte råstolt över den)
Middag, 18.30: Grillat, potatiskroketter, Grekisk sallad och vitlöksbröd. Kaffe med mjölk och fruktsallad till efterrätt. (Inte råstolt över den heller. Åt dessutom långt ifrån på en assiett och åt både bröd och potatiskroketter = alldeles för snabba kolhydrater, men jag skulle ju få lyxa till det på helgen å idag är det ju helg om än det är torsdag. Måste ändå tillägga att det inte var världens katastrof)

Motion: Promenad till och från coop.




Ikväll har vi varit å grillat hos Lina och Robert. Förutom dom och vi var det ärven Pidde å Moa (å Georg såklart). Årets första grillning för mig å det var suuupergott! En sån här kväll är enligt mig den bästa umgängesformen. Trevliga människor som umgås i nyktert eller nästan nyktert tillstånd och spelar spel eller bara har trevligt. SUPER! Mer sånt tack!
Å detta är verkligen trevliga människor! Vi spelade ett parspel som heter Lika par leka bäst. Det är nog bland de roligaste spelen jag spelat. Man ska som par svara på frågor inom fyra kategorier: Sex, Pengar, Nu och framtid och Hem och hushåll. Å så gäller det att man har samma uppfattning om saker å ting. Det kan bli lite lagom bjäbbigt i parlagen fast på ett mysigt å kärleksfullt sätt =). Jag å Simon vann dessutom så det var ju extra roligt.

Imorgon ska jag å Georg vara ensamma hela dagen och natten för Simon ska först spela tennis med nå kompisar kl 13 och sen är det fest med hans jobb i Ursviken. Å eftersom det är i Ursviken så ska han dessutom sova hos sina föräldrar i Bergsbyn har han tänkt. Lika bra när han ska dricka lite säger jag. Sen i hlgen så åker vi till Umeå för Sångkraftkonsert på lördagen och sedan piknik med sångkraft och deras familjer på söndagen. Ska bli trevligt.

Nä, nu blir re sängen!

Dag 2

Frukost: Ingen. Sov nämligen till 10.15 eftersom min snälla make steg upp.
Lunch, 11.00: Rester från igår: Bulgur och korvstroganoff
Mellis, kl 14.00: En mjukmacka med smör och ost på öppna förskolan
Middag, 16.45: Pastasallade med ost och skinka och rhode island dressing
Mellis,20.15: Fika på kören. Bestod för mig av kaffe med mjölk och 1,5 satsumas.
Kvällsmål, 21.45: GI-brgare på Max.

Onsdagar är en specialare eftersin vi far till Umeå å har kör och inte är hemma förän vid midnatt. Man står sig inte på sin middag kl 17 och en frukt vid 20. Men det är bara på onsdagar.

Är nöjd med dagen.
Mest stolt över: Att jag inte tog fika på kören (det fanns både bullar, mandelkubb och vanilj- och chokladkex).

Motion. Leif bangade på simningen idag gen. Men jag promenerade hem från barnmorskan. Det tog en timme i sakta mak.



Var alltså hos barnmorskan idag. Allt var bra.
Hon mätte livmodern (det så kallade symfysmåttet) för första gången idag och det var lite i överkant men inom gränsen för normalt. Vi ska hålla ett öga på det. Ska ju dit om två veckor igen och då ser vi vartåt det bär.
Vägde mig också eftersom man ska meddela sin vikt när man kommer dit (alternativt väga sig där) och jag vägde... på bloggspråk -2,2. Så redan är jag nere i min Georgkurva vilket jag är nöjd över. Kan ju vara så att jag var proppmätt när jag vägde mig sist och nu kanske lite hungrig men ändå. Jag ler å är glad.
Godnatt!!

Dag 1

8.00, Frukost: 1 liten skål med fil och fullkornsflingor
11.30, Lunch: 5 köttbullar och typ 1,5 dl fullkornspasta, 1 morot.
14.00, Mellis: Lite sallad med skinka och ost.
17.30, Middag: ca 1 dl Korvstroganof och 1 dl bulgur, sallad, Kaffe med lite mjölk i på maten.
20.30, Kvällsmål: Sitter just nu här framför datorn och äter dagens sista mål. Samma som frukosten.

Kanske verkar som att jag äter lite väl rejäla mål till exempelvis melliset som i normala fall skulle bestå av en frukt eller något. Men med tanke på mina otroligt små portioner så känner jag att jag kan äta ordentligare mål oftare.
Nu har ni kunnat läsa exakta mängder men det kommer jag inte orka skriva i fortsättningen. Ni får lita på att jag fortsätter äta på en assiett.

Mest stolt över idag: Att jag inte fikade annat än drack kaffe när min mormor kom hit med bullar efter middagen.
Svårast: Kreativiteten, fantasin, eller vad man ska kalla det. Frukost och kvällsmål exempelvis - samma. Svårt att veta vad man ska äta när man helst inte ska äta mackor.
Jag har iofs GIbröd hemma så jag kanske ändå ska tillåta mig en smörgås av det brödet per dag.
Kom gärna med förslag.

Motion: NADA. Jag hade faktiskt bestämt med svärfar att fara och simma men han ringde och var fördröjd på jobbet och skulle inte hinna så det blev inget. Men imorgon har vi tänkt igen.

Jag mår betydligt mycket bättre idag än på ett bra tag nu. Det är så irriterande att man inte kan minnas hur mycket bättre man mår både psykiskt och fysiskt när man äter bra. Efter minsta snedtramp är det som bortglömt känns det som.

Jag glömde skriva igår om hur jag tänker göra med helgerna. Jag kommer kanske lyxa till det lite med fettet. Tex äta lite godare mat med nån sås eller kanske köpa nån dip och dippa grönsaker men jag tänker undvika sockerchocker och insulinpåslag för det mår jag bara dåligt av och dessutom får jag inte ut så mycket av det för jag är ingen godisgris.

Nu blev det ett utlägg iallafall som jag lovade att det inte skulle bli men det var nog för att det var första dagen.

Imorgon ska vi till barnmorskan. Känns som evigheter sen vi var där sist. Ska bli kul! Hoppas allt är bra.

Nu ska jag se Desperate housewives sen blir det typ sängen.

Hej!


Antingen så lägger jag mig å drar täcket över huvudet eller så hoppar jag upp på mina svullna fötter och gör något åt saken.

Jag har inte vägt mig på ett tag och ställde mig så idag på vågen. Tänkte nu dra lite paraleller så ni förstår min panik.

1. - Jag väger 6 kilo mindre än jag gjorde när jag var på förlossningen och skulle föda Georg och jag är nu endast i vecka 26. Dvs jag har 14 veckor kvar.
2. - I vecka 26 när jag väntade Georg så vägde jag 2 kilo mindre än nu.
3. - Den vikt jag står på nu i v 26 motsvarar den vikt jag stod på i v 31 när jag väntade Georg.


Vart ska detta sluta?

Jag måste göra allt jag kan för det här kommer aldrig att gå annars.
På kvällarna när jag ska gå och lägga mig har jag så ont i kroppen så jag inte vet var jag ska ta vägen och jag ska som sagt växa i ca 14 veckor till. Jag skulle som ni förstår, inte bli jätteledsen om bebisen får för sig att komma ut lite i förtid.
Jag ska dessutom orka bära på min älskade Georg hela sommare och så ska jag måla och tapetser om ett helt hus och packa ner och upp ur lådor, bära lådor och till viss del möbler också (hade jag tänkt).


Vissa saker styr man över. Andra inte...

Mycket talar för att jag samlat ännu mer vätska denna gång än förra. Tex mina handproblem och ni som läste sko-inlägget vet också att jag plötsligt gått från storlek ca 37,5 till att nästan 39 är för smått. Dessutom tycker jag själv att jag ätit betydligt bättre den här graviditeten än den förra. Mycket mer grönsaker och mycket mindre skräpmat.
Men jag kan verkligen (och jag måste nog slänga in ett tyvärr här) inte skylla på det helt och hållet för jag har skött mig långt ifrån perfekt.

Så... dags att göra något åt saken.

Jag ska sluta med allt socker i form av lixom godis, kakor, bullar, läsk (även light), glass osv. och bara äta socker i form av långsamma kolhydrater såsom bulgur, fullkornspasta, grönsaker osv. (Skulle gärna skippa kolhydraterna helt men jag har ju nån i magen som behöver kolhydrater).
Jag ska även hålla nere fettransonen och äta mindre mängder mat. Detta ska jag göra genom att äta mina måltider på en assiett istället för på en vanlig tallrik (givetvis får jag bara ta en portion), och jag ska bara dricka vatten till maten.
Det är bra att äta ofta och lite och för att komma ihåg att äta innan jag blivit vrålhungrig så ska jag följa Georgs ätschema.

Motionen ska jag öka så gott det går. Är ju inte i ett jätterörligt stadie. Men den lilla motionen som jag kan göra är inte bara bra för vikten utan även för att jag ska må bättre i kroppen. Det bästa för mig är ju att simma. Det är en smärtfri motionsform och dessutom är det gratis för alla gravida i den här kommunen. Det jobbiga är att ta sig dit.
Så.. Hör upp alla!!!
Vill ni nån gång fara å simma (å har bil) så ring alltid mig. Jag betalar givetvis min del av benisnkonstnaden). Jag älskar även vattengympan som finns på Edda. Å nu är ju Simon hemma dagtid nästan alla dagar så jag har ju faktiskt möjlighet om jag bara tar mig dit.
Jag ska även försöka promenera mer. Att fara ut å promenera som motion är inge vidare för det blir knappt nån motion. Jag får direkt sammandragningar och måste sakta ner å gå helt sjukt sakta och i värsta fall t.o.m. stanna då och då. Men jag ska se till att gå när jag ska nånstans å så får det ta den tid det tar. Dock helst inte till Edda eftersom jag inte har med mig Georg dit och alltså ingen vagn att skjutsa badkläderna på och mina händer är så bläiga.

Jag ska delge alla hur detta går.
Jag vill inte gärna skriva min hemska vikt här så jag skriver nu att den är 0 å sen skriver jag + och (-)
Jag förväntar mig verkligen inte att gå - för man får ju inte banta när man är gravid eftersom att kroppen vid bantning frigör massa giftiga ämnen som är skadligt för barnet. Å så har jag ju ett barn i magen som oavsett vad jag äter, fortsätter att växa. Men jag förväntar mig en nedsaktning av uppgången. Åtminstonde vore det trevligt om jag kunde bromsa in så pass att jag lixom kan slinka in i kurvan jag hade med Georg. Den kurvan slutade ju ändå på + 17 kilo så...
Vägning sker varje måndag.
Jag ska även varje dag skriva här vad jag har ätit och hur jag motionerat. Inga långa utläggningar utan bara för att om jag måste skriva det här så blir jag mer motiverad att äta nyttigt.

=)

Så. Nu mår jag genast bättre.


Min son är bäst

Såhär rolig faster har tydligen Georg!!



Skoproblem

Prövade just hela min outfit (ingen aning om hur det stavas) inför morgondagens bröllop.

Planen var: Svarta tights, rosablommig klänning (ej mammavariant men skuren så at jag kan ha den och det ser mycket fint ut över min fina mage), rosa klackskor som passar perfekt ihop med klänningen och en tunn svart kofta/bolero eller vad man ska säga med trekvarts-ärm.
Men så provade jag allt och fick inte ner fötterna i skorna. Det förklarar varför jag plötsligt var tvungen att köpa storlek 39 på ett par skor här om veckan (har normalt 37-38) och ÄNDÅ var dom på gränsen till för små.
Jag har svullna fötter. Nu är jag heeelt strandsatt på skofronten.
Skulle kunna ha ett par svarta tygskor med knyte (dom jag köpte i sorlek 39). Jag hade egentligen tänkt ha dom innan jag kom på att jag hade dom rosa. Men dom är lixom för lite eleganta eller vad man ska säga.
Och dom rosa hade varit så sjukt klockrena.
Tror jag måste ringa svärmor. Hon har större fötter än mig och jättemycket skor.

Ganska nöjd med hur dagen artade sig

Jag hann faktiskt stöka undan lite lagom mycket och surfa på IKEA.se och drömma mig bort... Om jag hade pengar, nananananananananananananananaaaaa... osv...

Georg sov fortarande kl halv sex. Då hade han sovit 2,5 timmar och borde vara hungrig. Jag väckte honom och han fick mat.
Sen lekte vi och hade det mycket mysigt i typ 1 timme. Sen började han gnälla igen. Så vid 8-tiden fick han välling men gick inte att söva. Han skrek som en stucken gris. Men fick han vara uppe å leka så gick det bra. Så han var nog inte tillräckligt trött helt enkelt. Nu sover han iallafall (kl 21.30). Sedan ca 15 minuter tillbaka.

Flytten... nu är det nära. Och idag när vi var där så fick vi veta att vi förmodligen kan få nycklarna redan i slutet på nästa vecka alldeles gratis. Råhärligt. Då får man lite extra tid på sig att planera allt jobb. Reparationsfonden får vi tyvärr inte tillgång till förän typ 5 Juni så vill vi börja direkt får vi stå för allt själva till att börja med. Får se hur det går.
Men nu kom jag på det. Man börjar ju såklart med allt förarbete. För det är ju inte så dyrt att riva ner tapeter, slipa och spackla. Fatta härligt om man lixom gjorde bort allt sånt. Då är det bara att sätta igång å måla å tapetsera direkt vi får råd =).

Asså jag har ont i mitt vänstra lår. Det lixom värker, fast värk är ett felaktigt ord för det är en ganska "smal" smärta på ett väldigt begränsat område. Å det kommer å går som en pulserande smärta. Det gör inte jätteont men det stör mig lixom. Det började igår på väg hem från Umeå. Har inte tänkt på om det hållit i sig sen dess men nu är det där igen..

Simon slutar jobbet om 5 minuter. När han kommer hem ska jag gå å lägga mig i ovrummet å se på en dokumentär om fetma på 3an. Hoppas på att somna tidigt.

Imorn måste jag på stan en sväng. Simon ska sjunga på en begravning på morgonen kl 10 så jag tänkte att vi kunde mötas upp efter den. Vi ska ju på bröllop på lördag. Simons kusin gifter sig och jag måste försöka hitta en kofta eller nåt att ha till min lite för somriga klänning. Å så måste vi ju lämna in babyvakten.
Vad blir det på kvällen då? God mat hoppas jag på och mys med familjen.

Tack för idag, slut för idag.

Otillräcklig

Jag känner mig så fruktansvärt otillräcklig.
Ständigt utan ork är jag verkligen inte varken en bra mamma eller fru. Jag försöker men det verkar inte räcka till.

Simon klev upp med Georg kl 7. Jag lyckades somna om till ca halv 8 då jag också klev upp. Halv 9 la vi oss igen alla tre.
- Är det okej att jag somnar nu frågade Simon.
- Visst självklart eftersom du varit uppe med han hela morgonen,  tyckte jag fast jag typ dog av trötthet pga nattens avsaknad av djupsömn.
30 minuter låg jag å försökte söva om Georg å tillslut somnade han, och jag också.
Klockan ringde, dags at kliva upp för det var mammaträff kl 10.30. Men Georg sov fortfarande och bekväm som jag är (eller som jag blivit) så ville jag inte väcka honom och sedan ta konsekvenserna av det resten av dagen. Så jag lät honom sova klart. Själv klev jag dock upp å gjorde mig klar.
Kl 11 väckte jag honom iallafall, då hade han sovit drygt 2 timmar och jag ville inte missa hela mammaträffen så upp, på med kläder och iväg. När jag packade Georgs skötväska var jag tvungen att ta en odiskad pipmugg (fast vi har tre stycken) eftersom diskberget bestod av hela gårdagens måltidsrester. När jag påpekade det för Simon snäste han: Men diska då istället för att säga det till mig, trots att vi har det uppdelat så att han alltid diskar och jag alltid lagar mat (extra viktigt nu när jag är så kraftlös och har så ont i mina händer).
Väl där var det första som hände att Georg skulle ha mat. Efter det hann jag sitta ner i ca 1 timme och få i mig min mat och prata lite med de andra och titta på ungarna som lekte.
Sen skulle vi ut på baksidan och äta efterrätt var det tänkt. Å då blev Georg en gnällspik. Friden var över helt enkelt.
Efter kanske 30 minuter av gnäll (och känslan av att inte räcka till eftersom jag inte kan bära honom så bra - Jag kan inte trösta min egen son) så gav jag upp, satte Georg i vagnen och vi gick hem. Sist in - först ut.

Hemma igen höll Simon på att jobba i studion och jag skämdes och kände mig som världens mes när jag var tvungen att ropa på honom för att be om hjälp att dra in vagnen och bära upp Georg för trappen.
Uppe i köket tog jag sedan hand om disken med en krälande skrikande Georg kring benen.
Efter det gav jag Georg sitt mellis - gröt, och sen lekte vi en stund i väntan på att Simon skulle avsluta det han höll på med för att vi skulle och besikta en skada som visat sig i vårt nya hus kvart i tre.
När Simon kom ut så bad jag honom klä Georg och så, medan jag fyllde i lite sånna här byråkratiska papper som var tvugna att skickas in idag så de kommer fram innan helgen. Bland annat gällde det Georgs försäkring och vårt lånekontrakt till banken.
Vi gick till huset, Georg somnade i vagnen, Vi postade breven på vägen och besiktigade skadan. Vi kom överens om att vi skulle få pengar till ett nytt golv i det rummet (vårt sovrum). Problemet var att deras hund typ klöst / grävt ett hål under sängen där.
Sen gick vi hem. Georg vaknade till så vi klädde av honom och sövde om honom i hans säng där han nu fortfarande ligger.
Simon for till jobbet kvart i 4 och nu är jag så trött så jag vet knappt vad jag heter.
Borde lägga mig å sova för att orka vara en hyfsad mamma resten av kvällen. Samtidigt som jag vet att det här förmodligen är mitt enda tillfälle att få undan här hemma så att Simon får komma hem från jobbet å känna att han har en bra fru.

Å istället sitter jag här...

Vår babyvakt har gått sönder och vi måååste ha den med oss på bröllopet på lördag. Planen var nämligen att söva Georg i ett vilorum som finns i anslutning till lokalen men då behöver vi ju babyvakten så vi hör om han vaknar. Å så gick den sönder i måndags.
Jag måste gå in med den till stan imorgon och sen är det bara att hoppas på att garantin ger mig en ny direkt. Annars blir det inte ett roligt bröllop för oss inte.

Nu ska jag se om jag kanske hinner göra nånting vettigt innan Georg vaknar.

Hej svejs!

Godmorgon

Georg gjorde dag imorse kl 6. En sur Simon klev upp men jag klev upp jag också efter ca 30 minuters misslyckade omsomningsförsök. Nu sover Georg igen men jag har ingen ro i kroppen.
Äntligen fungerar internet igen. Har varit utan sedan igårmorse.

Simon är å klipper sig  färgar håret... Spännande. Är lite nervös men det kan ju knappast bli värre än nu =)

Sen blir det väl öppna förskolan i eftermiddag och en sväng til umeå ikväll som vanligt.

Hej sålänge!

ps: Tack alla som tipsat om målning.

Men ååå...

Varför kan jag aldrig gå å lägga mig när jag är ensam. Det är ju då jag ska passa på att gå å läga mig tidigt.
Men det är som att jag verkligen vill låta bli in i det sista att krypa ner i den ensamma kalla sängen.
Passade på att fördriva tiden med att designa om bloggen lite.
Gjorde det enkelt för mig men med tanke på den lilla mödan jag lade ner så är jag nöjd.

Okej. jag ger upp. Sängen.

Natti!

Ris och Ros

RIS

Fick valkampanjsreklam från Sverigedemokraterna inför EU-valet i Juni i min brevlåda idag. Blev sjukt upprörd. Inte vill jag bli påtvingad sånt inte. Fy! Jag blev så upprörd så jag skrev ett mail till dom. Inte otrevligt utan väldigt proffsigt men där jag helt enkelt förklarade att jag inte delar deras åsikter och att jag i fortsättningen inte vill ha sådant i brevlådan. Jag blir faktiskt illa till mods av det.
Bättre blir det ju inte precis heller av att partiledaren som bekant heter Jimmie Åkesson.

En annan sak som är blä är att min babyvakt (ni vet sånna där walkietalkies som man har för att höra om barnet skriker när det är i ett annat rum) har börjat krångla. Den har funkat perfekt. Har absolut inga klagomål alls tills i förrgår. Då började det med att enheten som ska finnas hos barnet har börjat glappa i sladduttaget, det var iofs inte hela världen för det är bara se till att sladden är ordentligt i så är det lugnt. Men nu har föräldrarenheten börjat hänga sig också. Man tror att den är på men så när man kollar på den är lixom displayen bleknad och det krävs att man trycker av och på den för att den ska funka igen. Inte bra. Ska gå tillbaka med den i veckan och se till å få en ny.


ROS

Vad som känns kul och positivt är däremot att det idag är endast 3 veckor kvar tills vi får nycklarna till radhuset.
Då ska vi börja fixa å dona. Vi har kvar vår lägenhet till sista juli så det är ju fortfarande långt kvar tills själva inflyttningen. Men jag ser fram emot att se lägenheten förvandlas till något vi kommer att trivas i.
Har däremot lite ångest över en grej. Vi har ju tänkt måla typ i alla rum. Eftersom det är billigare än att tapetsera. Problemet ni ska få höra hade dock varit detsamma även om vi skulle tapetsera.
Det är nämligen så att det är strukturtepeter i jättemånga av rummen i  radhuset och målar man på det så är ju trukturen kvar å det vill vi inte. Dessutom skla man ju spackla på tapeten först eftersom det är hål i väggen å sånt och då försvinner ju strukturen där man spacklar å hur konstigt blir inte det. Jag vet att man kan spackla hela väggarna men det känns jobbigt och dyrt å jag vet också att man kan köpa nå tjockare tapeter och sätta upp som en ny slät grund men det alternativet blir också dyrt eftersom man tydligen måste använda nå speciellt tapetklister till det (å vi som tyckte vanlig tapetsering var för dyrt). Så hur gör man. Min pappa sa att man kanske kunde dra av översta lagret av tapeten så att man lixom bara drar bort strukturen (tydligen har en tapet som flera lager). Eller att man kan dra bort hela tapeten å hoppas att den som sitter under är tillräckligt bra underlag för målning. Stämmer dessa två alternativ?
Nån som har nå tips?
Å sen en annan grej. Vi ska alltså måla vitt i nästan alla rum och sen tapetsera kanske nån fondvägg eller använda oss av wallstickers för att liva upp. Men man vill ju inte att den vita färgen ska bli lixom för steril å sjukhuslik. Så vad säger man att man vill ha för färg till färghandeln?
Å vad innebär blank och matt färg? Vad ska man ha?

Tacksam för ALLA tips angående sånt här.

Nu är frågan. Ska jag följa med några av mammorna och bebisarna å bada imorgon kl 10.
Det voresuperroligt. Georg älskar ju att bada men har tyvörr inte fått plaska i nåt annat än badkaret sedan babysimet tog slut för flera månader sedan. Men kl 10 är mitt i hans sovtid. Han sover vanligen mellan 9 och 11 ca. Å att rucka på hans rutiner är värre än man tror. Det leder med största sannolikhet till en sur bebis resten av dagen och jag måste säga att jag inte vet om det är värt det.
Tåls att funderas på till imorgon bitti. Vi börjar med å ser hur natten blir.

Godnatt!


Party

Igår var det mammakväll.
Vi mammor turas ju om att bjuda hem hela gänget på lunch en dag i veckan och dessutom träffas vi på öppna förskolan 2 dagar i veckan. Men ännu hade vi inte träffats utan barn och partajat. Så det gjorde vi igårkväll. Alla utom jag förstås. Eller jag var ju med men jag festade ju inte.
Det var mycket trevligt. Vi pratade om sånt som det blir att man pratar om när man bara är tjejer och det är ju kul.
Å så körde vi singstar och alla sjöng och det var inte dåligt heller.

Senare på kvällen for de andra ut men där kände jag att min gräns gick. Jag var trött och slut och att gå på station 8:s club 27 kände jag mig alldeles för nykter å tråkig för.
Hade vi gått på något lugnare ställe där man mer sitter å pratar så hade jag hellre kunnat följa med men station 8 i nyktert tillstånd kändes lite väl.

Jag skjutsade dom andra brudarna iallafall. Jag tycker det är lite obehagligt att köra i stan fredag, lördag-kväll för man kan lixom inte lita på de andra trafikanterna. Mycket taxibilar som kör fort, mycket gamla "mersor" där det hänger öldrickande tonårspojkar ur fönstrena och jättemycket fotgängare som är runda under fötterna och när som helst skulle kunna vingla ut i gatan. Men jag körde försiktigt och det gick bra.

Min pappa är ju i stan på jobb. Han ska dirigera orkesterföreningen som tillsammans med Svante Turesson och Anne-lie Rydé har konsert på A-torp ikväll. Jag och Simon har fått gratisbiljetter så vi ska gå. Georg ska leka med faster Moa undertiden.

Min älskling är hemma!!!!!









Glömde...

...skriva att Georg kryper nu och han har rest sig mot vardagsrumsbordet 2 gånger och mot Simons resväska (till Simons stora förvåning) 2 gånger.

Wiii

Nu är min älskling äntligen hemma!! (fast just nu är han på jobbet).
Han kom igår. 13.25 landade dom.

Igår bara mös vi och såklart firade födelsedagsbarnet som han ju dessutom var.

Idag ska jag å Georg hem till Therese och Agnes i föräldrargruppen tillsammans med alla andra mammor å barn å käka lunch.

Vann just en traderaauktion. Köpte ett presentkort på IKEA värde 1000kr för 904kr.
Inte så mycket intjänat där men eftersom jag ska på IKEA och garanterat kommer handla för en tusing så tjänar jag ju på det =)

Sorg i sinnet

Nu skulle familjen ha suttit samlad i bilen på väg hem från flygplatsen.

Nu är dom iallafall i Paris. Ikväll vid 20-tiden flyger dom till Arlanda. Sen ska dom försöka få sig nå timmars sömn i väntan på flyget mot falmark som går imorn vid 12-snåret.

Mer än ett dygn senare än väntat alltså.

KOM HEM!!





SAKNAD!!!

Plan inställt

Fick just ett sms av simon. Det första på hela tiden vi varit ifrån varandra. Tyvärr inga roliga nyheter.

Planet är inställt pga vädret. Dom ska flyga till Paris om 4 timmar och sen vänta sjukt länge där. Förmodligen kommer dom inte hem förän onsdag.

Allting bara rasade nu.

Enda anledningen till att jag hade energi till det här sista dygnet var just för att det var det sista.
Å så har jag städat å bakat en kaka å...
Nu har jag grinat å grinat å grinat sen jag fick sms:et.
Jag känner på alvar att jag inte orkar. Jag håller på att bli helt knäckt på riktigt.
Det är väl såhär det är att vara gift med en rockstjärna. Men det vill jag inte vara längre.

Dom åker ju till Holland i 4 dagar ca 1 månad efter att jag fött barn också.
Favorit i repris. Nya ungen får säkert kolik den också. Å då ska jag dessutom sköta Georg samtidigt som jag går omkring å bär den nya. När jag tänker på det nu känns det ju som mission impossible.
Vad säger man när ens man berättar det? Man kan ju inte säga nej precis. Man måste ju stötta, varaen snäll fru. Man vill inteuppfattas som nån himla Yoko ono av de andra i bandet å dessutom är det ju faktiskt ett jobb (som han visserligen tar ledigt från sitt ordinära jobb för att kunna ta). Det är bara att bita ihop.

Jag visste att det inte bara var som en dans på rosor att få barn. Men jag känner mig så himla övergiven just nu. Så ensam. Ensam med ansvaret och ingen att ventilera sin frustration med lixom.

Nu ska jag gå å sova (dvs. gråta mig själv till söms först) så jag får ut maximalt av den här natten å så att dygnet går så fort som möjligt.

Ja, jag vet. Jag vältrar mig i tycksyndommig. Men gör det då!

Godnatt!

Exemplarisk hustru

17.40 efter en "shoppingdag" på stan (nåt jag unnar mig väääldigt sällan) och middag hos mormor följde vi mamma ut till falmark och hennes flyg som skulle gå 18.50.
(Har visserligen en man som fyller 25 på onsdag så shoppingrundan var inte HEEELT egoistisk.

Det har verkligen varit kul att hon varit här å framförallt... hur skjutton hade vi klarat oss annars?
Igår somnade han tillslut av utmattning efter skrikande i flera timmar ungefär vid midnatt , vilket är ca 4 timmar senare än vanligt. Han vaknade sedan igen vid 3 och gallskrek utöver sig i typ 2 timmar tills han återigen somnade av ren utmattning i min famn. Trots denna bristfälluga natt så vaknade han ändå halv 7 som vanligt och tyckte att det var morgon.
Han är så förkyld. Samma dåliga tajming som varje gång hans pappa är ute å reser. Förkylningen gör att han sover extremt ovanligt dåligt. Hade vi inte varit två hade jag nog stupat. Framförallt har han en förfärlig hosta som väcker honom stup i kvarten (fast egentligen var 3e minut). Han har dessutom blivit hes på kuppen vilket iofs låter ganska sött =).

Väl hemma efter att ha vinkat av mamma så hade jag å Georg en underbar lekstund. Han var sååå sjukt glad. Tyvärr följdes den stunden av en otrevligare stund av nästömning, nässprayning och hostmedicingivning - INTE PÅPPIS!
Kl 20 fick han välling och 20.30 sov han faktiskt. Visserligen fick han somna i min famn vilket han aldrig gör när han är frisk men men...

Vill bara flika in att var 3e minut INTE är någon överdrift. Under detta inlägg har jag stoppat in tutten 30 gånger. Bara denna mening blev avbruten 3 gånger.

Men nu till huvudämnet i detta inlägg. Nämligen mig, moi, den exemplariska hustrun.
Sedan Georg somnade har jag städat som en tok, t.o.m torkat golven. Och nu har jag banne mig en chokladkaka i ugnen. Allt för att min älskling ska känna sig efterlängtad när han kommer hem imorn.

Dessutom ska jag, Moa å Georg möta grabbarna på falmark imorn utan deras vetskap. Överraskningarnas kvinna som jag är.

Nä det här går inte. Nu måste jag ta hand om Georg på heltid.

Önska mig en bra natt!

Natti!!

Hämta andan!

Sitter här å hämtar andan =).

Mamma kom ju i onsdags morse och då blir det full rulle må jag säga.På gott å ont. Mest gott såklart men man blir lite trött också. För när hon är här så är det ju så många som vill hinna träffa henne och då blir ju vi (jag och Georg) medbjudna också. Så sen i onsdags har jag inte ätit varken lunch eller middag hemma utom en dag när vi kastade i oss en korv med bröd var till lunch hemma innan vi for vidare =). Å jag som hade handlat ganska mycket för att hon skulle komma. Jag ska nog laga lite mat å stoppa i frysen ikväll så inte maten blir dålig.

Nu ikväll är mamma bortbjuden till sin syrra (min moster) men den här gången var jag inte medbjuden. Så... Georg sover i sin bilstol i sitt rum (somnade på vägen hem från min faster Lena i Kåge) och jag har satt på en tvätt och nu sitter jag här å bara softar.

Ikväll kommer Moa hit å vi ska väl se nån film eller nåt. Hon är ju också manslös tills dom kommer hem på tisdag.

Simon har inte ringt en enda gång å inte heller sms:at men det är lugnt. Vi hade bestämt det för vi har inte råd å hålla på å ringa varandra från USA... kostar ju skjortan. Men vi har mailat. Det är gratis och gratis är gott. Å så har jag via moa hört en del om hur dom har det för hon och Pidde har haft lite sms-kontakt.
Simon skriver att han saknar oss å tänker mycket på oss osv. Igår hade dom tydligen blivit igenkända i Central park av några fans. Det var ju som lite häftigt.

Jag har vänt på varenda krona den här månaden. Det gör jag iofs mer eller mindre varje månad men den här månaden ska troligtvis resan till Barcelona, som vi ska göra i sommar, betalas. Hur nu det ska gå till. Vi har sålt jättemycket möbler så jag har ingenstans å sitta å äta här hemma. För vi har ingen soffa i vardagsrummet kvar och inget köksbord. Jag sitter på golvet.

Vi kommer inte precis bli rikare heller för nu har jag blivit sjukskriven på halvtid. Men jag är ju redan hemma tänker ni då. Å ja, det är jag, men nu med min sjukskrivning på halvtid så innebär det att Simon kommer vara föräldrarledig på halvtid istället för mig.
Anledningen är i första hand mina händer men också lite ländryggsbesvär och ischiassmärtor. Händerna har svullnat upp igen. Som dom gjorde förra gången men den här gången har jag ju ett barn att sköta samtidigt å vissa uppgifter går bara inte ibland. Har fått be Simon komma hem från jobbet ett par gånger för att öppna barnmatsburkar, jag har tapat Georg en gång (hann som tur var fånga upp honom igen) men det var fruktansvärt obehagligt. Läsligt att inte kunna lite på sina händer. Dom bara far lixom. Så var det ju förra gången också men då bar det kastruller å annat som for i golvet, inte barn.
Läkaren lät dessutom uppriktigt orolig när jag berättade att det inte helt hunnit gå tillbaka emellan graviditeterna och ville av den anleningen också att jag skulle sjukskrivas så jag kunde ta det lugnare. Jag har ju nämligen haft domnade fingertoppar ända sedan förra gången. Det oroade mig lite att han verkade se alvarligt på det. Tänk om det kan ge nå men för livet eller nåt.

Nu vaknade Georg och jag ska göra oss lite middag.

Ha de bra allihopa!