I Stockholm

Jaha, då säger jag Hej från Stockholm då!

Kom hit i måndagskväll.
Flygresan gick bra. Jag åkte ju ensam med Georg vilket var lite tufft. Fast det tuffa var egentligen inte flygresan utan mer innan och efter. Jag hade förutom Georg: en vagn, en bilbarnstol, två resväskor och skötväsan. Simon följde mig in på fygplatsen i Skellefteå och var kvar tills jag lämnat ifrån mig bagaget. På flyget tog jag hjälp av folk i närheten. Det är ju lite trångt att sitta i ett flyg med en unge i knät när man dessutom har en gravidmage emellan. Och tappas då leksaker och tuttar på golvet så är det inte lätt att själv få tag i det igen =). Men Georg skötte sig exemplariskt. Visst fick man underhålla honom med leksaker men sålänge man gjorde det så gick det bra. Pappa hämtade ss sedan på Arlanda vilket var tur för det hade inte gått för mig att färdas ensam med all denna packning, Jag och Georg sov första natten hos pappa i Tullinge. Kom väl i säng sådär vid 1-tiden eftersom det var så mycket att fixa inför syrrans studentmottagning dagen efter. Å så upp med lillemannen ca 6.30 dagen efter... Sådär halvkul. På tisdagmorgonen träffade jag och Georg Irma också för första gången sedan i julas. Stora tjejen. Hon tyckte det var kul att leka med Georg och uttalade hans namn jättebra. Däremot blev hon plötsligt lilla tjejen igen och skulle minsann krypa hon också istället för att gå =).
På Tisdagen tog lillsyrran Elin studenten. Grattis!
Dom "sprang ut" från skolan Södra latin kl 12 och då stod vi där med skylten i vädret. Jätefin och lycklig var hon. Alla var så glada. Det skreks och tjoade och kastades studentmössor och det kom nog en liten tår ur mitt öga bara av att titta på deras lycka. Mottagningen började sedan hemma hos pappa kl 16 eftersom Elin skulle åka runt på ett flak med sin klass och skrika i ca 2 timmar och sen skulle hon hinna duscha också. Så vi andra for hem och fortsatte fixa.
Så började gästerna komma. Ca 60 pers sammanlagt. Puh! Man blev lite trött men det var supertrevligt. Ett guldgruvigt tillfälle för mig att träffa och prata med människor som jag kännt i hela mitt liv men nu så sällan träffar eftersom jag bor i Skellefteå.
Å så fick jag ju visa upp min gullunge för alla också. Mycket trevligt.
Sen bar det iväg till mamma kanske vid 23tiden. Jag körde. Ständigt tvångsnykter som jag är =).

Sen dess har jag mest chillat.
Jag har bara med mig en liten enkel sittvagn till Georg för jag orkade inte släpa med mig den klumpiga Emmaljungavagnen på flyget. Det gör att jag blir lite bunden för det finns inget liggläge på sittvagnen. Bara ett viloläge eller vad man ska säga. Så han kan inte sova i den nå längre stunden så det gäller sig att hålla sig hemma hans sovtider. Men det går ganska bra.
Ylva (en kompis från förr) har varit här idag och hälsat på och ikväll ska jag och syskonen bjuda ut pappa på middag (en födelsedagspresent han fick för pinsamt många år sedan). Då ska Georg stanna hemma med mamma.
Imorgonkväll ska vi till Tengnérs (en familj som alltid varit nära vän till min familj och vars äldsta dotter jag är gudmor åt och hon var desutom brudtärna på mitt bröllop). Det ska bli trevligt.
Jag har också en del kompisar jag tänkte hinna träffa innan Simon kommer på måndag. Camilla och Giannella bland andra.
Det är fantastiskt att mamma bor mitt i stan. Så himla underbart att bara ta en promenad, strosa i affärer eller nåt. Och så enkelt. Man bara kliver ut å har stan rakt utanför. Förr när jag var fast i Tumba när jag var här så blev det som aldrig att jag träffade folk. För jag orkade inte och tyckte det blev så dyrt att ta sig.

Under tiden jag varit borta så har Simon (med hjälp av Pidde och sin arbetskamrat Mats) tapetserat vår hall i huset nere. Det blev tydligen jättefint och jag fattar inte hur jag ska stå ut med å vänta med å se det tills jag kommer hem.

Det har skett en kraftig försämring av mina händer sedan jag kom ner hit. Efterom mamma jobbar på dagarna så är jag ju ensam med Georg typ hela tiden och just morgnarna brukar ju Simon ha hand om just för att händerna är sjukt svullna då. Nu har jag inte haft nå val än att jobba med händerna i det sämsta skicket och jag märker en tydlig försämring. Nu har jag rejält ont i dom och dom domnar för minsta lilla. Speciellt högerhanden =(.

Nu vaknar nog Georg snart och då ka vi gå på babyproffsen, som ligger alldeles här uanför, och köpa ett UVskyddsparasoll till vagnen eftersom vi ska utomlands, samt en badring och eventellt en våtdräkt och en sån där medtagbar barnstol som man hakar fast på köksbordet.

Har inga planer inför midsommar. Mamma är bortbjuden så jag och min familj får rå oss själva. Funderar på om vi kanske ska ta oss ut til skansen på dagen eler nåt. Kvällen blir nog mys framför tv:n.

Hej sålänge!

Hur går det?

Ja, hur går det för oss i huset.
Vardagsrummets båda lager är målade. Det är sååå fint. Har dok taket kvar där.
I köket har vi målat första lagret men har även där kvar taket.
I hallen nere och på övervåningen har vi spacklat färdigt så det ska bara slipas innan vi kan börja måla där. Där lutar det åt att låta taken vara.

Det är sjukt jobbigt och ändå gör jag inte så mycket eftersom mina händer är dumma i huvet. Jag blir så arg på dom!!
Mitt sociala liv har ockå verkligen fått pausa. Minns knappt när jag var på öppna förskolan sist. - Tråkigt!

Jag har så fruktansvärt dåligt samvete också över Georg. Det blir lite barnpassning för honom eftersom han inte får vistas bland all färg... Tänk om han börjar ty sig mer till nån annan än mig. Hemska tanke! Men det är bara den här veckan ut. Sen är det färdigarbetat innan semestern.

Godnatt!

Huset

Idag har vi varit i huset å jobbat på.Det är fascinerande ändå. Jag har ju varit så himla rädd för att göra fel men nu när man lixom är mitt uppe i det så är man plötsligt väldigt våghalsig å testar allt möjligt. Vad är det värsta som kan hända lixom.

Vi har hunnit:
Slita ner en spegelvägg i vardagsrummet
Slita bort alla golvlister (dom var av plast så vi bestämde oss för att köpa nya)
Slitit ut tavelkrokar, skruvar, spikar och pluggar i mängder (hur tänker man när man målar ovanpå sånt?)
Tagit bort en, ja vad ska jag kalla det, som en trägrej som täckte halva ingången till vardagsrummet.
Blev en mycket öppnare känsla!
Limmat fast tapet som börjat släppa lite smått i kanterna i vardagsrum och kök
Spacklat igen alla hål och andra skavanker (Ganska mycket) i vardagsrum, kök och hall.

Vi har däremot bestämt oss för att låta tapetskarvarna vara. Dom ser helt okej ut och jag menar det ser ju bara ut som att man tapetserat och det är ju inte fult.

Imorgon ska vi till sommarstugan och hjälpa farmor och farfar med diverse saker. Sommarens första besök dit. Ska bli trevligt.
Men vi har även tänkt hinna med en del i huset imorn. Nämligen följande:
Spackla i taket på nedervåningen (inte så mycket), Slipa gårdagens spackelbedrifter. Måla första lagret i vardagsrum och kök.

Det är riktigt kul att vara där å jobba måste jag säga. Lite jobbigt men kul att se att det börjar hända saker!
Däremot är jag väldigt begränsad. Efter att ha hållit i spackelspaden i några minuter så var handen helt bortdomnad så jag får välja mina uppgifter med omsorg och ibland får jag mest sitta å peka vad Simon ska göra. Men det funkar det också =). Vi har ju tid på oss.

En annan sak som är fantastisk är att jag å Simon har hållit sams hela dagen. Är lite typiskt oss annars att bråka när vi ska fixa saker som att bygga IKEA-möbler å sånt.

Förresten så blev jag faktiskt uppvaktad på mors dag. T.o.m med frukost på sängen. För när Simon kom hem så hade jag å Georg gått å lagt oss för hans förmiddagslur å då kom han med frukost på sängen och så hade han köpt m&m (mitt favvogodis.

Georg är nu feberfri sedan igår. Skönt att ha en glad och pigg bebis igen. Nu orkar han skratta och leka igen. Men han är dessvärre mer förkyld nu. Näsan rinner och det är lite slemmigt i halsen. Hoppas det löser sig innan vi ska ut å flyga på måndag.

Hej sålänge!